torsdag 4 december 2008

Presidenten Ger Dr. Gono Nytt förtroende, och Dr Gono accepterar uppdraget att återigen ta på sig ansvaret som Centralbankens Guvenör.

Den 26 NOVEMBER höll Dr Gideon Gono ett anförande som hade särskilt betydelse för utvecklingen i Zimbabwe, sedan valet i juni har arbetet pågått med utnämnandet av ett nytt Kabinett, i fråga om posten som Centralbankens guvenör utttryckte Mugabe sin önskan att ge Dr Gono nytt förtroende och därmed förlänga Den nuvarande guvenörens mandat ytterligare fem år. I sitt anförande publicerat det 26 november så tackade Dr Gideon Gono ja, till utnämningen och ansvaret att fortsätta sitt arbete ytterligare fem år.





Nedan följer ett utdrag ur Dr Gonos tal:
"I överenstämelse med Kamrat R.G Mugabes, i samråd me finansministern, beslut och uttryck av förtroende för mig att tjäna nationen för ytterligare 5 år som guvenör för Zimbabwes reservbank, i enlighet med sektion 14 av Zimbabwes reservbank lag önskar jag att ödmjukt godta denna utnämning."

Angående arbetet med att utveckla landets ekonomi sade Dr Gono såhär i ett tal som säkerligen väckte kollektiv entusiasm hos åhörarna
"som guvenör har jag inget tvivel i mitt sinne att en kombination av makroekonomiska inriktningar, disciplin en gemensam vision och allsidigt hårt arbete kommer se oss uppnå resultatet av en bättre och blomstrande ekonomi i en inte allt för fjärran framtid. Tillsammans kan vi klara av det. [...] Härmed bjuder jag in de inom industri, jordbruk, turism guvor, tjänser finanssektorn, arbetsgivares representativa organ, arbetars representativa organ, konsumentrepresentanter, säljare, kyrkor,intressegrupper och andra intresserade samhällsmedlemmar att lämna in sina bidrag till det kommande valuta och penningpolitik utlåtandet den 10:e december 2008”

skrivet av Jan, röster för Zimbabwe 4 december 2008

Inga kommentarer: