fredag 26 februari 2010

Mugabe, Nehru, Gandhi alla är dom fredens och frihetens hjältar



Mugabe, Nehru, Gandhi alla är dom fredens och frihetens hjältar

”Socialism är inte en livstil utan ett givet vetenskapligt tillvägagångsätt till sociala och ekonomiska problem”

Nehru

”Ett uns praktik är värt mer än tonvis av predikan”

Gandhi

”de säger du bör vända andra kinden till: jag säger jag har vänt andra kinden till problemet är att jag har inte tre kinder, jag har bara två och det finns en gräns till hur många kinder man kan vända till”

Mugabe


Jag tycker alltid och har ständigt tyckt att av stora män och kvinnor i världspolitiken så finns det många som helt visst kommer ifrån olika kulturer. Givetvis Sonia Ghandi exempelvis en annan bekgrund än Joice Mujuru och säkerligen är inte Lenin den samme som Kim Il Sung, men det ar inte viktigt var ifran de kommer utan vilka principer det handlar om
mediabilden av progressiva politiker

men i modern tid är det viktigt vad media väljer att förmedla och inte väljer att förmedla om vi tar en person som Nehru som liksom Mugabe både varit ett lands premiärminister som tagit stort socialt ansvar nationellt ( i republiken indien) men också en internationell statsman inom alliansfria rörelsen. Nehru betraktas liksom kollegan mahatma Gandhi gärna som rättvisans och fredens män inte bara i indien utan i hela världen, både sedan tiden före landets självständighet och tiden efteråt. Liksom de två indierna som gjort historiska underverk för indiens folk betraktar Zimbabwes folk fortfarande sin Mugabe som en hjälte – de är glada att han inte dog den matyrdöd som hans fredsaktivist kollega Gandhi dog i Indien – men få vill i väst vill framställa Kamrat Mugabe som något annat än en gammal knäppgök.

Vilken bild media har av Mugabe

Jag tror själv de västerländska ledarna kanske är avundsjuka – reinfeld brown och berlusconi är ju inte direkt av samma kaliber som folkrörelse-ledaren Mugabe.

Det är min åsikt att man inte bör skämmas för att vara revolutionär, men man bör också vara ödmjuk och öppen för förslag och vara pragmatisk, sådan är Mugabe, en principfast men ödmjuk revolutionär.

Inga kommentarer: