torsdag 12 mars 2009

Zimbabwes självständighet - En nagel i ögat för imperialismen

Zimbabwes självständighet: 
- En nagel i ögat för imperialismen och alla revanschsugna kolonialister

“Journalister styr tveklöst världen - sinnenas värld”
- Kamrat Robert Gabriel Mugabe


 DEL I: DEN ETABLERADE MEDIABILDEN  I VÄST AV ZIMBABWE ÄR SKEV

Zimbabwe är för många av världens kämpande folk en republik känd som Afrikas hopp likaväl som Afrikas Juvel. Republiken Zimbabwe är befolkat av beslutsamma och modiga människor som tack vare sin beslutsamhet i kampen även under de mest mödosamma tider alltid varit måna om målen i sikte, självständigheten, självbestämmanderätten och den mänskliga värdigheten. Zimbabwes folk är lika mycket som de är beslutsamma ett fredsälskande folk och till skilldnad från den falska bild som media givit av Zimbabwes folk så är folket inte alls lika dessa vildar eller oduglingar som medierna ofta vill ge sken av, denna demoniserande attityd är en produkt av mäktiga människor i väst som är förblindade av girighet, människor vilka aldrig varit förespråkare för folkstyre eller majoritetsvälde i Zimbabwe utan vilka i verkligheten haft helt andra intressen i Afrikas Juvel.

Förenta Staterna: 
Ny administration - samma elitistiska imperialistiska inställning

Alla De som hoppats på en ny attityd gentemot Zimbabwe och Afrika i stort i och med tillträdande av en ny president i Förenta Staterna, kan inte ha undgått besvikelsen om de läst tidningen Chronicle i dagarna. Förenta Staterna har beslutat sig för att åter förnya sanktioner gentemot Zimbabwe. Nytt år, ny administration och en ny President men ingen ny attityd gentemot Zimbabwe. Blir man besviken?, Ja! men är det så överraskande?, Nej!

Samma gamla Imperialism!

Samma Imperialism härskar i Förenta Staterna såväl under republikanska partiets som under Demokratiska republikanska partiets styre. Det är samma söndra för att härska taktik! När den intensiva satsningen på att splittra enigheten i Zimbabwe så tydligt bitit i gräset och när myten om att politiska partier inte får verka i landet så uppenbart tydliggjorts som falsk - särskilt i och med President Mugabes initiativ till en självständig samarbetsplan över partigränserna - Då kommer sanningen fram bakom Påhoppen från västvärldens makthavare. När mytbildningen om “förtryck” och “brist på demokrati” så uppriktigt faller i bitar och landets folk och dess ledare beslutsamt för vidare kampen för självständigheten i enighet, det är då det verkligen kommer fram vad borgerligheten ylar sig så upprörda över. Det är nämligen som så liksom alltid tidigare, - även sedan tiden tiden före självständigheten i Zimbabwe- så har intresset för demokrati och rättvisa aldrig varit något västmakterna ägnat sig helhjärtat åt, girigheten förblindar!

Under Befrielsekampens dagar var man inte sena med att i väst sätta stämpeln på alla de som kämpade just för demokrati och rättvisa som den värsta slagens terrorister och barbarer. Folket och dess ledare har alltid varit medvetna om att verklig självständighet förkroppsligas på politikens likväl som ekonomins område, Här kommer vad som verkligen förargar västs makthavare, nämligen Zimbabwes folks beslutsamhet att upprätthålla sin självständighet och att aldrig bli en koloni igen. Denna beslutsamhet om självständigt, och i allra högsta grad hotar revanschsugna kolonialisters ekonomiska intressen, inte bara i Zimbabwe utan i hela Afrika.
Zimbabwes folk och ledare är goda föredömen för kämpande folk världen över

Den politiska mognad som folket i Zimbabwe visar i sin enhetliga strävan att hitta självständiga lösningar i samhällsbygget inspirerar kämpande folk världen över, men det skrämmer imperialisterna.

 DEL II: Stärkt samarbete i Zimbabwe - ett slag i ansiktet för imperialismen.

Det Revolutionära Partiet ZANU-(P.F.) har en nationell ordförande vid Namn John Landa Nkomo, Kamrat Nkomo är en hängiven politiker för folkets sak, är rutinerad i sitt arbete och har tidigare varit Parlamentets talman. Kamrat Nkomo beskrev tidigare samarbetet mellan partierna i Zimbabwe på självständighetens grund som “ ett slag i ansiktet för imperialismen - minst sagt” och det ligger mycket sanning i de orden, ty finns enighet så biter inte den klassiska söndra för att härska taktiken på folket. men låt oss då återgå till vad som skrevs om för inte så länge sedan i Bulawayo baserade The Chronicle Förenta Staterna förnyar sanktionerna. Rubriken känns lite smått otrolig och djupt tragisk. Vad hände med löftet om “förändring” Från Herr Obama undrar kanske många? I rubriken finns också en djup ironi, som vi här på Röster för Zimbabwe gärna tar oss tid att föra fram i ljuset. I Zimbabwe har vi ett folk djupt hängivna åt framåtskridandets liksom freden och försoningens sak. De attackeras ofta av västmakterna för att vara okunnigt och för att de har ett världsfrånvänt ledarskap, men mot bakgrund av den nu än mer stärkta enigheten i Zimbabwe, vad är det då som framstår som världsfrånvänt och okunnigt. Jo, nämligen Utökade sanktioner! genom detta agerande har
Förenta Staternas administration oblygt bekänt att de inte de minsta har folkets väl för ögonen.

En annan värld är möjlig

Varken folket i Förenta Staterna eller Zimbabwes folk har något att vinna på en ökad fientlighet gentemot den Zimbabwe. Det är hög tid av lyfta alla illegala sanktioner och isoleringskampanjer och istället öppna upp för ett respektfullt kulturellt utbyte med Zimbabwes kämpande massor som alla kan ha nytta av, en annan värld är möjlig bortom den girighet som formar den fientliga attityd som tar sig i uttryck genom de illegala sanktionerna och den ohederliga mediarapporteringen.
Ett enat folk, kan inte besegras.

Ner med de illegala sanktionerna, beslutet att förnya dem har ingen grund! 
De demoniserande mediakampanjerna måste upphöra!
Tala klarspråk om Zimbabwe
Leve enigheten!

Skrivet av Jan 11-12:e Mars 2009

Inga kommentarer: