fredag 6 november 2009

BaracK Hussein Obama II: Mycket snack och lite verkstad



                     Bild ovan: Sayyid Ali Khamenei 


“Obama talade om förändring under sin kampanj, men stödde Israels förödande tre veckor långa offensiv som mördade omkring 1 300 palestier”

 Sayyid Ali Khamenei ifrågasätter Obamas agerande (citat ur en artikel i the Huffington post 4 mars 2009.

Få ledargestalter och journalister i väst vågar säga som det är men

 men den som studerar alternativa nyhetskällor som inte bara genomsyras av  västs arroganta självgodhet kan ges möjlighet att få ett vidgat perspektiv Rörande Herr Obama som sedan han kommit till makten blivit något av en levande legend ja nästan helgonförklarad av imperialistisk och borgerlig media. Lever då denne man upp till ryktet?  Hur går det med hans tal om förändring? Den islamiska republiken Irans  internationella nyhetersbyrå på internet Ipresstv. Levererade skarp, med rättfärdig kritik, med borde få Presidenten och hans jas ägande anhängare att tänka ett och annat. Valkampanjen är över, nu till frågan om löftet om förändring.


Samma arrogans - med ett nytt ansikte


Den iranska nyhetsbyrån gjorde en stilistisk parallel mellan Obamas Valdag och en mycket sensationell händelse under revolutionens dagar i Iran: 

“Hans valdag sammanföll också med årsdagen för övertagande av förenta staternas ambassad i Teheran 1979, då revolutionära studenter tog över förläggningen. Senare blev händelsen en hörnsten i den Islamiska Revlolutionens politiska identitet, vilken definerade den folkliga revolutionen som en som har givit löfte om att stå emot vad som beskrivs som den ‘globala arrogansen under ledning av Förenta Staterna’


Vi här på Röster för Zimbabwe funderar kring hurvida President Obamas ord om respekt och förståelse gentemot den iranska självständigheten är något värt. 

Världen bortom den västerländska arrogansen


Liksom journalisterna på Ipress ser vi att ett år har gått sedan Obama svor president eden och vad vi ser är samma globala arrogans med ett nytt ansikte. Den fortsatta - och orättfärdigt hårdföra hållningen gentemot Islamiska Republiken, är i sanning lika tragisk som de utökade illegala sanktionerna gentemot Republiken Zimbabwe. President Obama må ha nått personlig triumf eftersom han genom sina vallöften kommit till makten som den förste Afroamrikanske Presidenten någonsin . men ifråga om att uppfylla dessa löften är det tydligt att Obama är mycket snack och lite verkstad. 


Sayyid Ali Khamenei förklarade i maj hur Obamas administration är på samma felaktiga väg som Bush och ingenting mindre och förklarade vidare hur allt tal om förändring av Bushadminstrationens politik rimmar illa med den fortsatt villkorslösa hängivenheten att stödja apartheid staten Israel.


Det verkar som att medan b västerländska ledarskapet som vurmar för fenomenet Obama och försöker framställa honom som en imperialist med god vilja och gärna ger honom utmärkelser för det så finns det också en nyktert betraktande samling världsledare bortom väst - bara det att vi sällan får höra vad de tycker och tänker. Islamiska Revolutionens andlige ledare Khamenei talar öppet, ärligt och med klarhet. I Väst är det många som kanske inte tänker på att höra vad denna lärde man har att säga på grund av att västetablisemanget sprider islamofobi på samma sätt som borgarna ser ner på Afrikaner, hånar Kineser och sprider Rysskräck. Den som inte ser möstret i detta handlade, bör betrakta det noggranare, och inte vara rädda för att ta till sig av enligt väst “okonventionella källor” för den finns en annan värld bortom mottot - väst är bäst. Ser man bortom Obamas pampiga valkampanj och de tomma vallöftena om förändring så är det tydligt att Obama är mycket snack men lite verkstad. .Det visar på många områden men är ytterst påtaglig i Obama adminstrationens hållning till Islamiska Republiken Iran , Zimbabwe och inte minst ockuperade Palestina.


Skrivet av Jan Röster För Zimbabwe 6:e november 2009.


Källor:  Obama on “the same wrong path” as Bush ALI AKBAR DAREIN Huffington post 4:e mars 2009

A year After Obama’s Iran Policy unchanged  Anoush Maleki  Ipress.ir 5 november 2009.

Inga kommentarer: