söndag 29 november 2009

Den finansiella krisen sammanfaller med krig och katastrofet i många regioner i världen.


Röster för Zimbabwe fortsätter sin rapportering från World Food Summit ur ett alternativt perspektiv. 
Jag följer upp min föregående artikel, med ännu ett exempel på hur alliansfria rörelsen arbetar. 

Denna gången framhåller vi ett anförande från Syriska Arabrepubliken som exempel.



Dr Adel Safar, jordbruksminister i Syriska Arab Republiken tog sig tillfället i akt att beskriva det olycksaliga  sambandet mellan krig och brist på mat, i samband med World food summit i Rom. 

Dr Safar tog också tillfället att uttrycka sitt kompromislösa stöd till Palestinas folk, och utmanade FN’s mat och jordbruksorganisation att fullgöra sin plikt att stödja detta land.


“den finansiella krisen sammanfaller med krig och katastrofet i många regioner i världen, vilket skadar jordbruket och orsakar en nedgång i fråga om levnadsstandard i de flesta påverkade områdena.  […] vi skulle vilja understryka nödvändigheten av internationell internvention för att utöva påtryckningar för att avlägsna tyranni och belägring från palestinas folk. FAO bör spela en effektiv roll för att uppnå en god och lovande nivå av ansvar i fråga om att förse denna nation med mat och medicin.”


Syriska Arabrepubliken är en av de stater som obehindrat vågar kritisera den israeliska ockupationen av Palestina och det Apartheid styre som är ett faktum där. Tillsammans med andra stater i Alliansfria rörelsen arbetar dem aktivt för att motverka rasism, orättfärdig diskriminering, imperialism, sionism, och förtryck.  Det är bra att Dr. Safar obehindrat klargör sambandet mellan finanskrisen och krig och lyfter fram Palestina som ett mycket talande exempel.

Inga kommentarer: