torsdag 12 november 2009

"Det behövs stora reformer inom energisektorn" Dr Ahmadinejad





Bildtext 
Iranska ungdomar, visar entusiastiskt sitt stöd för Dr Mahmoud Ahmadinejad Islamiska Republiken Irans President. Dr. Ahmadinejad är liksom många av alliansfria rörelsens ledare engagerad i frågan om hållbar utveckling. Röster för Zimbabwe tar tillfället i akt att reflektera kring Alliansfria rörelsens handlingskraft för en rättvisare världsordning. Kan Alliansfria rörelsen sätta press på väst inför klimatmötet i Danmark?
Inledning:

Allt fler länder tar frågan om energikonsumtion på allvar, särskilt länderna inom den alliansfria rörelsen. Länder i utveckling så som Zimbabwe, Sydafrika, Demokratiska Folkrepubliken och Kuba och Islamiska Republiken Iran är alla länder inom denna rörelse som trotts smutkastningen från väst fortsätter att avancera den självständiga samhällsutvecklingen. Tidigare betonade, Robert Mugabe att hållbar utveckling inte är möjlig  utan jordreform, Sydafrikas och Kubas och DFRK's ledare kan intyga att hållbarutveckling är inte går att särskilja från frågor om social rättvisa och fattigdomsbekämpning. I.R Irans Dr. Ahmadinejad har  också påpekat betydelsen av hållbar energikonsumtion. 

Idag den 12 november 2009 var Dr. Ahmadinejad  på en rundtur för att inspektera det nybyggda sjukhuset Moheb Hospital.
 Detta rapporterar Islamiska Republiken Irans statliga nyhetsbyrå. I samband med inspektionen av bygget belyste Dr. Ahmadinejad det goda samarbetet mellan regeringen och folket, som gjort bygget möjligt och  han beskrev det som något föredömligt, som borde främjas mer  i samhället. Dr. Ahamadinejad beskrev den stora betydelsen betydelsen av folkets deltagande i liknande projekt och förklarade att  hälsosektorn var av stor betydelse eftersom att social hälsa, liksom säkerhet är en nödvändighet för landets folk.  

 Den Iranske presidenten riktade också en anmärkning rörande onödigt slöseri av energiresurser och förklarade: "Att 20 procents energibevarande skulle spara 20 miljarder, emedan vår hälsobudget är 10 miljarder." 


För en tid sedan påpekade Sydafrikas Jacob Zuma i ett FN möte att de rika länderna måste ta sitt ansvar om hållbar utveckling ska kunna vara möjligt ur ett globalt perspektiv. Den senaste tiden har vi sätt mycket handlingskraft från de progressiva och självständiga staterna inom den alliansfria rörelsen, där I.R Iran utgör ett postivit exempel. Förhoppningsvis kan också länderna ino den alliasfria rörelsen i längden också genom sin samlade handlingskraft sätta press på de västerländska imperialistiska stormakterna, som tydligt visar en ovilja till handling idag. 

Jag är hoppfull

Skrivet av Jan

Inga kommentarer: