lördag 28 november 2009

Dr. Ahmadinejad på rundtur i Afrika och Latin Amerika


Dr. Ahmadinejad Islamiska Republikens nuvarande President, som är känd för att vara en av de politiker som utökat samarbetet mellan I.R Iran och länder över hela världen ytterligare sedan han blev vald till landets President för första gången 2005. Befinner sig för närvarande på en rundtur i latin amerika och Afrika för att vidare fördjupa samarbete för utveckling med flera länder över hela världen.
 Hurvida det är planerat att Dr. Ahmadinejad skall besöka Republiken Zimbabwe är oklart, de närmaste dagarna är oklart, men det har  isåfall mer att göra med Presidentens tidschema än något annat.

Hursomhelst, ett gott intiativ, som visar på Islamiska Republikens humanistiska policy i fråga om diplomatiska relationer. I.R Iran är liksom Zimbabwe, aktiv medlem i Alliansfria rörelsen. Under Dr. Ahmadinejads ledning har utbytet mellan I.R Iran och Afrika generellt, men Zimbabwe i synnerhet nåt nya höjder, och de båda länderna har omfattande samarbeten på t.ex jordbrukets område, kulturens område och ifråga om public service, (TV OCH RADIO)


Jan

Inga kommentarer: