fredag 25 september 2009

"Självtillit är avgörande" - Kamrat Hu


Inledning:

En av talarna som lämnade ett starkt intryck under  FN’s Generalförsamlings pågående debatt var folkrepubliken Kinas President och tillika Kinesiska Kommunistpartiets ordförande KamratHu Jintao.

Utveckling i ett helhetsperspekiv - Alla länder är jämlika


Den Kinensiske ledaren presenterade ett helhetsperspektiv på utvecklingsfrågor och beskrev hur samarbete var avgörande för att främja utveckling. Liksom Zimbabwes President Kamrat Robert Mugabe lyfte fram hur FN måste vara ett forum för alla stater att komma till tals oavsätt storlek så underströk Kamrat Hu betydelsen av tolerans  och vikten ömsesidigt samarbete och respekt. 


Presidenten riktade följande budskap till generalförsamlingen: 

Vi bör vara mer toleranta och leva tillsammans i harmoni. Ömsesidigt lärande och tolerans olika civlisationer emellan är en outtömlig källa för socialt framåtskridande och alla länder, stora eller små, starka eller svaga är jämlika. Vi bör erkänna skildnader i kulturella traditioner sociala system och värderingar och respektera alla länders rätt att självständigt välja sina utvecklingsvägar”


President Hu förklarade också av erfarenhet att för utvecklingsländerna är självtillit avgörande. men förklarade vidare hur detta på intet sätt står i motsättning till ett uppgraderat  handelssamarbete utvecklingsländerna emellan. Kamrat Hu förklarade också Folkrepubliken redo att öka samarbetet med länderna I Afrika  i enlighet vad som klargjort på Forum för Kina Afrika samarbete i Beijing.

I sitt tal beskrev Kamrat Hu också hur den finanskrisen drabbat länderna i utveckling hårdast, mrn gav med sina visioner om ett breddat samarbete och en brinnande självtillits känsla hopp om en bättre framtid.


President Hu Jintao avslutade sitt tal med orden


Röster För Zimbabwe

25:e september 2009.

Inga kommentarer: