torsdag 29 januari 2009

"Det är nödvändigt att små och medelstora företag rör sig vidare från det traditionella sättet att bedriva handel" - Kamrat Mugabe

President Mugabe höll ett öppningsanförande på den femte Nationalmässan för små och medelstora företag 2007. Denna mässan gick under det följande temat: Små coh Medelstora företag: ryggraden i en hållbar ekonomis återhämtning och bemyndigandet. 
I detta anförande beskrev Kamrat Mugabe den särskilda rollen som Små och Medelstora företag har i det Zimbabwiska samhället har följer ett utdrag av det talet.


Regeringen uppskattar och erkänner små och medelstora företagens formidabla dynamik för uppnåendet av Regeringens mål vilka inkluderar fattigdomsbekämpning, skapande av arbetstillfällen och delaktighet i huvudfåran av ekonomin för de Zimbabwier som en gång i tiden marginaliserades. Eftersom att Regeringen erkänner den fundamentala roll som Små och Medelstora företag spelar kommer den att fortsätta att stödja, Små och medelstora företag genom att förse dem med finansiell och icke-finansiella resurser.
[...]
Regeringen har slutfört har slutfört sitt jordreform program och som komplement till det är det nödvändigt att de små och medelstora företagen rör sig vidare från det traditionella sättet att bedriva handel - att vara mellanhänder. Starta förtag som tillför ett värde, som kommer att öka den nationella rikedomen och export för att tjäna landet utländsk valuta och skapa arbetstillfällen.

Inga kommentarer: