torsdag 29 januari 2009

"Ny femårsplan redo för att stärka små och medelstora företag" - Kamrat Nyoni

Västmedier må vara låsta i att rapportera om att Den zimbabwiska ekonomin har frusit fast det må höra till vardagsmat här omkring i sverige att läsa om det. Men man kan fråga sig vad de har för underlag och vilka källor de frågar sig för hos på tidningar som SVD OCH DN för tydligt är att de inte har någon koll.


 Spännande är emelletid hur folkregeringen i Zimbabwe arbetar för att strategiskt planera fram den dynamiska utvecklingen av samhällsekonomin och på det sättet även lägga upp en plan för stödåtgärder till företagssektorn. För att stärka den dynamiska utvecklingen av ekonomin. Regeringen utarbetar därför  långsiktiga strategisk planer som kan understödja och stärka verkasamheten i sektorn för små och medelstora förtag på ett samordnat sätt. Den nya femårsplanen för strategiskt planerade åtgärder för att stärka ekonomin i den ovannämda sektorn är ett exempel på många olika åtgärder som regeringen vidtar. 
I dagens nummer av the Herald uttryckte Kamrat Nyoni. som är ansvarig minister på det ovannämda området att målet med den strategiska femårsplanen är att understödja verksamheten i sektorn. Tydligt är  att iochmed planeringen av den nya budgeten 2009  det svåra ekonomiska såväl inernationellt som nationellt,  finns det inte utrymme för förhastade eller oigenomtänka åtgärder. Den strategiska femårsplanen blir därför ett led i en ett långsiktigt understöd för denna sektor av ekonomin som också garanterar  mer stabiliet i samhällsekonomin som helhet.

Kamrat Nyoni sade till the Herald att: "Vi ser framemot den nya budgeten och hoppas att den tar i tu med våra problem exempelvis ökad tillgång till fonder".
Zimbabwes regering har gjort många betydelsefulla insatser till fonder för företagande sektorn likväl som  till andra betydelsefulla sektorer för samhällsekonomin. 
Den nya femårsplanen väntas lanseras nästa månad, berättade Kamrat Nyoni för The Herald


skrivet av Jan 29 januari

Inga kommentarer: