måndag 19 januari 2009

ZANU PF distriktet i västra mashonaland håller betydelsefull workshop:

Kamrat Edna Madzongwe  respekterad medlem av ZANU-PF'S politbyrå och tillika ordförande i senaten höll öppningsanförandet under en viktig workshop om ledarskap för Kamraterna i partiets  i distriktet västra mashonaland, detta rapporterar ZBC NEWSNET idag. Betydelsefullt för temat för workshopen uttrycktes i Kamrat Madzongwes öppningstal partiets historia och ideologi, ett avgörande tema då vikten av att känna historien väl är något som inte kan förbises i sammanhanget. Kamrat Madzongwe sade till de närvarande kamraterna att: "partiets historia och dess ideologi kan inte vara fullständigt utan att nämna den roll som partiets första sekrterare Kamrat Robert Mugabe spelat i landets befrielse från kolonialstyre vilket ledde till bemyndingadet av den tidigare marginaliserade svarta majortiteten"

Kamrat Madzongwe tillade också att denna workshop var nödvändig , då den gav insikt i hur regeringspartiets exekutiva medlemmar på olika nivåer bör fullgöra sina plikter.

Som avslutande kommentar kan man också säga att dessa typer av workshops även stärker förhållandet mellan det centrala ledarskapet och de olika lokala distriktsavdelningarnas ledare. På vis stärks enigheten och sammanhållningen i rörelsen, I ett parti med en långtgående historia av revolutionär  kamp   spelar sammanhållningen en nyckelroll.

Skrivet av Jan 19 januari


Inga kommentarer: