söndag 18 januari 2009

Framstående ledare för Afrikas befrielserörelser väntas att besöka Zimbabwe - regional solidaritet stark västs myt om det isolerade Zimbabwe är falsk!



Bilder Ovan f, v Kamrat Mbeki, Kamrat Motlanthe och Kamrat Guebeza de väntas snart anlända i Harare.





Imorgon den 19 januari väntar zimbabwes folk och ledare betydelsefulla besök från Kamrater inom samfundet för utveckling i södra afrika framstående ledare inom broderpartierna ANC och Frelimo vilka kommer på uppdrag av SADC, den regionala solidariteten och samarbetet länderna och folk emellan är starkt i folkens strävan att hitta en självständig lösning på de svårigheter som folken står inför.

Kanske är västmedierna ofta allt för tysta om en nyhet om en sak som detta?

Att SADC'S medlare Kamrat Thabo Mbeki, Sydafrikas president Kamrat KGALEMA MOTLANThE och Mozambiques och till lika progressiva FRELIMOS ledare Kamrat Armando guebeza väntas i Harare kan komma sig blir lite av en icke nyhet i svenska Medier. Varför? för att det är ett praktexempel på varför myterna som spys ut av VÄSTMEDIERNA om det isolerade och världsfrånvända Zimbabwe som "förlorar mark" och befinner sig på krisens rand" för några veckor sedan innan kamrat Mugabe for på sin årliga semester utnämndes också en rad ställföreträdande ministrar i den nya regeringen detta har också tillika i väst mest av allt sätts som en icke nyhet. Vi skrev tidigare om folk konferensen i Bindura och den stärkta enigheten i det revolutionära ZANU PF, kanske är vi dom enda i sverige som har skrivit om det på ett seriöst sätt, Detta väcker säkerligen frågetecken i läsarnas huvud, det tror jag det. Varför  illusterar detta med tre stora nyheter som reduceras till icke nyheter i väst? Vid eftertanke är svaret enkelt, i det trångsynt individualistiska väst vill man inte tala om en stärkt enighet i Zimbabwe särskilt inte om det smittar av sig på andra länder i regionen eller kanske värre ändå, tänker man i väst, tänk om dessa tankar sprider sig till folk här i väst!!
  
Därför  slår Mytomanerna i imperialismens press slår till igen

Svaret är alltså enkelt, svensk media som är allt för bunden till de forna kolonialmakterna, med Förenade kungariket storbritanien i spetsen vill inte tala om framsteg och samarbete och enighet i afrika. Talar man om Zimbabwe väljer väst att uppmärksama den av väst finansierade, nyliberala oppositionen som numera är mer splittrad än någonsin. Sanningen är att  den regionala solidariteten har stärkts, det är kanske lätt att tror att folkonferensen i Zimbabwe var en angelägenhet endast för Zimbabwes folk, att det stärkt enigheten endast inom Zimbabwes gränser, men nej kort därefter skrev Zimbabwes och Mozambiques folkregeringar sitt Promenmoria för samförstånd inom hälsosektorn. 

Många kanske är bekanta med att den progressiva Zanu-PF regeringen tidigare också skrivit liknande överenskomelser med Kubas och Demokratiska Folkrepubliken Koreas regeringar, Ett djupt sammarbete med Broderfolken i Mozambique hör heller inte till ovanligheterna, men denna ytterligare förbjupningen då Zimbabwes folk har utsatts för krigshot och hårdnande sanktioner är väldigt glädjande för progressiva människor världen över. Vad vi ser hända, och anledningen till varför jag tar upp allt detta i ett svep, har att göra med vad ett av våra huvudmål vad med varför vi startade Röster för Zimbabwe PROJEKTET, för att slå sönder myterna om det isolerade Zimbabwe. Precis som att myterna om att Kamrat Mbeki's politiska karriär är över sen han lämnade över president posten till Kamrat MOTLANTHE -   på samma sätt skapas myten om en "försvagad" Mugabe, dessa myter fabriceras   av västmakterna för att skapa myten om att afrikas folk inte kan fatta sina egna beslut, dvs för att lobba för att det behövs "hjälp utifrån" läs militära internventioner!. 

Man bluffar gärna i väst och berättar inte sanningen:  ta exemplet Kamrat Mbeki och synen på  Kamrat Mugabe
Kamrat MBEKI åtnjuter stor respekt och har valts till SADC'S officiella medlare och åtnjuter inte bara  Sydafrikas och Zimbabwes folk förtroende utan vad man ofta glömmer är alla de medlemstater inom samfundet för utveckling i södra afrika som också uttryckt sitt fulla stöd för Mbeki. Kort sagt den västerländska definitionen av "det internationella samfundet" eller " den civilicerade världen är skev och missvisande! 
Ett annat vanligt fel i väst  är att man inte inser vidden av gräsrotsrörelsernas betydelse för den politiska utvecklingen. 

 Fler exempel: valet i ANGOLA och FOLKKONFERENSEN I BINDURA 

Samma människor som här i väst håller tyst om MPLA's jordskredseger i valet i angola förra året, som just blev möjligt för att MPLA SAMLAT FOLKET I SAMHÄLLSUPPBYGGET. samma människor uttrycker gärna samma pinsamma tystnad om den stärkta enigheten till följd av ZANU PF'S Folkkonferens. 
Samma människor kommer gärna  bluffa om SADC trions besök i Harare,-dessa tre av folken mycket respekterade kamrater-,  varför? Därför att samma människor som höll tyst om det ovannämda kan också reducera  även denna händelse till en banal kuriositet. I verkligheten råder det motsatta. 

En annan syn på utveckling finns i Afrikansk Media 
En som sällan når oss här i Sverige

Den 20 december förra året uttryckte FRELIMO ledaren  Kamrat ARMADO GUEBEZA såhär i afrikanska pressen. " Endast gemensamt agerande som involverar alla länder, oavsett deras ekonomiska ställning kan under medelstor och långsiktig tid förse oss med hållbara lösningar som är till gagn för våra folks välbefinnande.  djupsinnigt och insiktsfullt tillade också kamrat Guebeza något som han valde att understryka lite extra nämligen vikten av att visa hängivenhet till " vår kollektiva åtangande gentemot den politiska och ekonomiska integrationen i vår region"

Progressiv Solidaritet Inspirerar oss
Mot bakgrund av allt detta är det lätt att förstå varför västmedierna gärna vill hålla tyst. Men vi säger som Kamrat SAMORA Machel ofta sade, slagorden som spred sig som en löpeld i alla de Afrikanska kolonierna, även i dem där man vanligtvis inte talade Portugisiska - A LUTA CONTINUA! - Kampen Fortsätter! Nyliberala pressen må skrämmas av den progressive enigheten som Afrikas folk besitter trotts stora prövningar - Vi låter oss inspireras!
Den revolutionära medvetenhetens betydelse:
 det är västimperialisternas största skräck

Vi tar också till oss av Kamrat President Kgalema Motlanthe tal till sydafrikas kommunist partis 12 nationela kongress, då han som ANC's  dåvarande generalsekreterare underströk vikten av bred enighet och en levande massrörelse då han uttryckte följande ord till sina allierade i den revolutionära alliansen "i enkla termer betyder revolution att mobilisera sociala krafter, ingen revolution kan segra på en sekteristisk basis" När vi nu ser att enigheten stärks i Afrika Darrar man i västpressen, varför? därför att har inte lyckats trotts sin intensiva strävan att söndra för att härska. Inget broderland har accepterat imperialismens hemska planer på krg i Zimbabwe, inget av broderfolken  accepterar att Zimbabwe skall slitas i stycken, ingen vill ha ett nytt Kosovokrig, ett nytt Irakkrig Eller ett Nytt Palestinakrig, ingen inom de progressiva befrielserörelserna, de revolutionära broderpartierna accepterar att ge upp kampen för enighet och självständighet, ingen sviker en broder och syster och  Kamrat, därför hörs ännu rösterna A luta continua, därför fortsätter ännu kampen, och därför blir imperialisterna allt mer desperata i sina försök att splittra Zimbabwes folk. De vet att Zimbabwes folk och ledare är fast beslutna att stärka sin Revolution och vidareutveckla sitt samhälle efter eget huvud. De känner stor rädsla också inför Kamrat Mugabes beslutsamhet, men tillskilldnad från allt vad media säger, så ligger inte rädslan i något som kretsar kring mugabes person, utan snarare att han har Zimbabwes och afrikas progressiva massor på sin sida. En kort visit på RGMUGABE.COM visar sanningen, visar vad väst verkligen är rädda för, SE EXEMPELVIS AVSNITTET FOOD AND AGRICULTURE, mat och jorbruk, där presenteras en fullt realiserbar och nödvändig plan för samhällsutveckling som avslutas med de kraftfulla orden. 

"LÅT OSS SLUTFÖRA VÅR REVOLUTION GENOM ATT ÖKA VÅR PRODUKTIVITET, TRYGGA MATPRODUKTIONEN OCH VÅRT VÄLSTÅND". det är inte människan Mugabe som skrämmer väst utan folkbildaren och revolutionären  Kamrat Mugabe. Afrikas progressiva ledare och folk, känner väl till sanningen ETT ENAT FOLK KAN INTE BESEGRAS. När Afrikas folk avancerar frammåt i samhällsbygget och stärker sin revolutionära enighet och den regionala solidariteten, då blir västmakternas dröm om att nykolonisera afrika omöjlig! 
 

 SLUTSATS -
Den REGIONALA och den Internationella solidariteten med Zimbabwes folk i kampen är stark
Västs myt om det isolerade Zimbabwe är FALSK

SKRIVET AV JAN
 18 januari

Inga kommentarer: