måndag 19 januari 2009

Kamrat Mugabe ger en tydlig signal till den vacklande oppositionen

Kamrat Mugabe ger en tydlig signal till den vacklande oppositionen

Kamrat President Mugabe som återvänt från sin årliga semester gav igår, i en intervju med tidningen Sunday Mail tydliga signaler till den vacklande oppositionen som inte samlat sig för att agera i enighet med det berömda promemoria för samförstånd som de politiska partierna undertecknade 15 september. Kamrat Mugabe utnämnda i tiden före sin semester dagen var den 6:e januari en lista över tillförordnade ministrar att ta ansvar över ett antal områden. Tiden efter har vi också sätt utnämningar äga rum för senatorer domare och guvenörer. Den nu regeringen väntas vara helt på plats i februari och imorgon kan parlamentet sammanträda kring ett nytt tillägg i konstitutionen som ligger till grund för det planerade sammarbetet mellan regeringspartiet och oppositionen. Oppositionen har på senare tid varit mycket mer splittrad inför sammarbetet och vacklat så mycket och inte gjort sig fri från västmakterna så som man uttryckte i överenskommelsen för sammarbete, Det är därför Kamrat Mugabe med bestämdhet sade till sunday mail att “de inte kommer tillmötesgå mdc-T i flera förhandlingar” efter måndag, dvs idag den 19 januari. Kamrat Mugabe stödjer sig på överenskommelsen från samfundet för utveckling i södra Afrika och därtill svarar Kamrat Mugabe på folkets önskan att anvancera framått med utnämnadet av ett nytt regeringskabinett. Kamrat Mugabe tillade att har MDC-T några problem får de komma med dem efter att den allomfattande regeringen är på plats” “Det är bära eller brista” Sade Kamrat Mugabe rörande det planerade sammarbetet men underströk också att “trotts allt är detta en mellantids överenskommelse” [...] vi har passerat förhandlingarna och de tillmötes gående som har behövts har redan genomförts”

Kamrat Mugabe uttryckte också att han inte trodde parlamentet kommer motsätta sig det nya lagförslaget, emellertid beskriver Zimbabwiska pressen, genom the herald denna dag för “Dagen D” för samarbetet. Oppositionen är synnerligen splittrad och har exempelvis inte enligt överenskommelsen ställt resoluta krav på att sanktionerna måste upphöra, detta har gjort försvagat oppositionens förtroende hos massorna som tappar förtroendet för dem, då de inte känner att oppositionspartierna varken vill lösa konflikter eller sätta folkets väl eller nationens intressen i första rummet.

Idag träffar kamrat Mugabe och oppositionens ledare Kamrat Mbeki, Kamrat Motlanthe och Kamrat Guebeza, de utsända populärt kända som SADC TRION

Inga kommentarer: