tisdag 7 oktober 2008

Handelsrelationerna med Zimbabwe bör stärkas - Säger Indonesiens ambassadör

Idag stod det i den Bulawayo baserade tidningen the Chronicle om en intervju med den indonesiska ambassadören i Zimbabwe. Denne ambassadör hade något som han kännde var mycket angeläget att påpeka särskilt i tiderna då en Handelsmässa i Indonesien närmar sig

Handelsrelationerna med Zimbabwe bör stärkas - Indonesiens ambassadör 

tidningen the Chronicle tog tillfället att upplysa alla sina läsare intresserade av internationellt sammarbete och handel genom att ägna en del av dagens "buisness sektion" åt att ge utrymme för en artikel som fokuserar på ett uttalande från Indonesiens ambassadör i Zimbabwe som vid ett anförande på ett möte organiserat av organisationen Children of Africa Development intiative, presenterade sin vision om ett fördjupat samarbete med Republiken Zimbabwe:

"det finns potential  att utöka  ekonomiska och handelsrelationer mellan Zimbabwe och indonesien . På investeringarnas område finns många möjligheter. Det är nu tid för att oss att snabba på och stärka  vår kvalitet likväl som vår intensitet i våra relationer och vårt samarbete"

Herr  Ambassadör Sjarono sade att trotts att indoneisens handels transaktioner med afrika ökar år efter år kände han inte att stora potential som sammarbetet mellan Zimbabwe och Indonesien har inte riktigt har tagits till vara på till fullo. Samtidigt uppmanade ambassdören sina åhörare inom handels att dra nytta av handelsmässan i indonesien som äger rum mellan den 18-25 oktober.

skrivet av Jan 7 oktober


Inga kommentarer: