torsdag 2 oktober 2008

Kamrat Hifikepunye Pohamba och Namibias delegation manar till stöd till Zimbabwe och Afrika i möte med FN’s Generalsekreterare.

Kamrat Hifikepunye Lucas Pohamba och Namibias delegation till FN manar till stöd till Zimbabwe och Afrika i möte med FN’s Generalsekreterare, rapporterad The Herald 2:a oktober

I ett möte med Ban - Ki moon underströk under den gångna veckan underströk Namibias president och tillika SWAPO ledaren Kamrat Hifikepunye Pohamba behovet av att upphöra med de illegala sanktionerna som tvingats på Zimbabwe.

“De sanktioner som måste upphöra inkluderar de sanktioner där västländer använder sin kontroll eller blockerar röster för att hindra Zimbabwe från att ta del av det ekonomsika stöd landet har rätt till genom sitt medlemskap i multilaterala institutioner”

Den Namibiske ledaren hade stor insikt om att frågan om fientligheterna gentemot Zimbabwe inte endast är en angelägenhet för Zimbabwierna att lösa. I sitt diskussion med FN’s generalsekreterare tog Kamrat Pohanda upp flera frågor av stor betydelse för regional stabilitet i Afrika och för rättvisa i världen.

“Vi upprepade detta rop efter en reformering av FN’s säkerhetsråd” tillade presidenten, samtidigt som han fortsatte: “Vi diskuterade också behoven och vägen fram för att lösa de utmaningar som afrika står inför”
Namibias ledares agerande visar på att Zimbabwe inte står ensamma i sin kamp!

skrivet av Jan 2 oktober

Inga kommentarer: