söndag 12 oktober 2008

Hälsoministeriet utbildar nya ögonläkare berättar Kamrat Parirenyatwa

En artikel som fokuserade på en presskonferens som Zimbabwes minister för hälsa och barns välfärd höll publicerades under gårdagen i Harare baserade The Herald
Dr Parirenyatwa höll denna presskonferens för att markera World Sight Day världs syn dagen.

Kamrat Prarienyatawa presenterade i sitt anförande för åhörarna ministeriets plan att fram 2020 ha uppnått sitt mål med att helt få bukt med blindhet som går att behandla. Hälsoministern berättade i sitt anförande att minsteriet är i en process att utbilda nya ögonläkare genom Zimbabwes universitet och ögonsköterskor Parirenyatwa sjuhuset. Detta är en del av minsteriets träningsprogram för att ta hand om frågan om behovet av mänskliga resurser.

“träningsprogrammen som nu är på plats kommer att gå långt vad gäller att ta hand om frågan om mänskliga resurser och kommer betydligt att förbättra tillgången till ögonvård” sade Kamrat Parirenyatwa som samtidigt betonade förebyggande åtgärder mot blindhet kräver allas hängivenhet och stöd, därför menade Kamrat Parirenyatawa också att medvetenheten om ögonvård måste stärkas på alla nivåer.
Världssyn dagen firas varje år den andra torsdagen i oktober


Inga kommentarer: