måndag 6 oktober 2008

Zimbabwes delegation återvänder från FN DEBATTEN - MÖTS AV SÅNG, DANS OCH JUBLANDE MASSOR



Då Kamrat Mugabe och övriga medlemmar i Zimbabwe delegation till FN's generalförsamlings 63:e sammanträde möttes de av tusentals sjungande, dansande och jublande massor. Detta har inte ens västmedierna lyckats gömma undan. I en tid då Presidenten i enighet med landets konstitution är i full gång att tillsätta ett nytt regeringskabinett, är västmakterna ivriga med att lägga näsan i blöt, men folket förbli eniga i sin vilja att vara herrar över sitt eget öde.

 Ett enat folk kan inte besegras:
Kamrat Mugabe återvänder till Zimbabwe - Ger västimperialisterna en välförtjänt läxa.

Mött av de jublande massorna vilka samlats för att välkomna den Zimbabwiska delegationen till FN's generalförsamling ledd av Robert Gabriel Mugabe höll Kamrat Mugabe ett anförande inför de jublande folket. Om vikten av självständigheten, samtidigt som han sade till Förenta Staternas Ambassadör Mcghee på skarpen att upphöra med att lägga sig i landets interna angelägenheter.
Detta som ett svar på Förenta Staternas administrations arroganta fingerpekande attityd där Bush adminstrationen försökt under en längre tid att störa den politiska processen genom att via sin ambassör i republiken Zimbabwe komma med ultimatum om intensifierad sanktioner om inte Kabinettet ser ut som makteliten i USA drömmer om att den skulle se ut. Kamrat Mugabe avvisade med rätta dessa enligt landets konstitutions och gentemot självständighetens rättvidriga kränkande och förklarade för massorna att arbetet med att utnämna kabinettet är i full gång.

Folket är eniga i sitt arbete att bygga upp ett självständigt samhälle trotts upprepade envisa splittrings försök från västs maktelit. Mottagandet som Veterankämpen och presidenten Mugabe fått inte bara i hemlandet utan också under debatten, visar på att  Zimbabwe inte är ett så isolerat land från omvärlden som väst så intensivt påstår,  och det finns heller ingen anledning för Zimbabwes att låta sig störas av en ambassadör som uppenbart tydligt missbrukar sina befogenheter och sitt diplomatiska uppdrag, för som Kamrat Mugabe sade det i generalförsamlingen den 26 september "som regering är vi redo att samarbeta med alla länder som också respekterar Zimbabwes suveränitet."

Den starka enighet som folket visar då de står bakom sin regering princip att hitta självständiga lösningar för ett självständigt samhällsbygge, visar att folket inte  tänker låta  sig hunsas runt av västmakterna trotts hot om intensifierad sanktioner från Förenta Staterna, vilket ger hopp om framtiden.




Inga kommentarer: