söndag 5 oktober 2008

Zimbabwes parlament planerar en tvådagars workshop

I veckans Saturday Herald daterad den 4 oktober stod det om något som förtjänar uppmärksamhet och som det finns all angeläget att skriva om för oss här på röster för Zimbabwe. Vi har tidigare skrivit om Parlametets uppbyggnad och rapporterat om det sjunde parlamentets öppnande. Eftersom att vi på alla sätt försöker upplysa mer om det politiska livet i Zimbabwe så kommer denna nyhet väl till pass i det här sammanhanget.

Lördagens Herald bar en artikel med rubriken Parly to hold induction workshop. Detta är ett ambitiöst projekt som det talas om som går av stapeln imorgon måndag och som kommer sträcka sig över två dagar, målet med denna workshop är att förbereda och skola parlamentariker i parlamentets uppgifter och arbete.  The Herald rapporterar också att Kamrat Patrick Anothony Chinamasa, Zanu-PF politiker och ansvarig minister på ministeriet för justitsie och parlamentariska ärende kommer att hålla ett anförande på ämnet ministeriets uppgifter. 

Denna workshop förväntas gagna så väl nya parlamentariker som återkommmad sådanna med tidigare erfarenhet. Särskild tid skall ägnas åt gå igenom skilldnaden mellan privata angelägenheter och offentliga angelägenheter, för att göra klart hur parlamentariker måste agera som folkvalda och i folkets tjänst, som offentliga tjänstemän.

utöver detta kommer tid ägnas åt att gå igenom regler för den parlamentariska debatten samt regler för uppförande i parlamentet, lagstiftande processen och alla parlamentets övriga ansvarsområden kommer också att gås igenom.

BILD OVAN: kamrat Chinamasa håller ett anförande
Skrivet av Jan 5 oktober

Inga kommentarer: