tisdag 29 juli 2008

Centralbankens Guvernör föreläser vid Midlands Provincial Agricultural Show

 
Den 26 Juli höll Centralbankens- Reserve bank of Zimbabwe- guvernör Dr Gideon Gono en intressant föreläsning på temat Basvarornas tillgänglighet och social säkerhet - frågan för Zimbabwe
Han betonad vikten av att betrakta situationen och samhällesutvecklingen ur ett helhets perspektiv att väga in såväl yttre faktorer som inre faktorer. och mest av allt betonad Dr. Gono enighet.

“ Vi kallar på vårt ledarskap inom politiken, företagande, arbete och det civila samhället att vända ifrån sina inskränkta och sektormässiga sfärer till en helhetsmässing bild av läget som gagnar landet och ekonomin. genom att komma samman under ett slags progressivt samförstånd eller social pakt inspirerat av vårt kollektiva mål att få vår nationella rikedom att växa”


Dr Gono påpekade att det var en av tiden väl beprövad truism att fortsatt brist på enighet och en enad gemensam vision som ett folk på såväl politisk, kommersiell och förtagsmässig nivå tillsammans med indisciplin på hög nivå och ett byråkratiskt tillvägagångssätt vad gäller genomförandet av välmenande statliga program gör det omöjligt för vilket samhälle som helst att uppnå framåtskridande. 

Dr Gono var  också tydlig i sin föreläsning att förklara hur det faktum att tillgängligheten för basvaror är en känslig fråga inte är något isolerat endast till det Zimbabwiska samhället, utan att det på alla sätt är en global fråga.

 Dr Gono betonade det viktiga med enighet att lösa frågan och påpekade att gräl och ‘oönödigt spjutdragande’ mot varandra, endast fördjupar sociala och ekonomiska problem.

Dr Gono betonade också vikten av att till fullo tillvarataga naturesursser som jord och mineraler som en avgörande faktor i det nationalekonomiska framåtskridandet.

 Publicerat av Jan 29 juli

Inga kommentarer: