tisdag 22 juli 2008

Vem är Boniface Chidyausiku?




Vem är Boniface Chidyausiku?

Kamrat Överste Löjtnat Boniface Guwa Chidyausiku är Republiken Zimbabwes permanenta ambassadör i Förenta Nationerna
han har tidigare innehaft uppdraget  att representera Zimbabwe som permanent ambassadör och representant i FN och Världshandelsorganisationen WTO baserad i Geneve Schweiz 1999-2002
Han är en van och seriös diplomat och skicklig debattör med lång erfarenhet av representativa uppdrag i internationella sammanhang. 
Från 1996 till Juli 1999 var Kamrat Chidiyausiku  exempelvis Zimbabwe ambassadör i Republiken Angola. Han har också arbetat som ställföreträdande sekreterare på Zimbabwes utrikesministerium 1990 och haft motsvarande post på Zimbabwes försvarsministerium 1988-1990.
Mellan åren 1990-1996 var Zimbabwes ambassadör i folkrepubliken Kina Demokratiska Folkrepubliken Korea och Republiken Paktistan.
Han har studerat på Zimbabwes uiversitet och har en Masterexamen i internationella relationer och en Bachelorexamen i historia.
I FN har han innehaft många olika uppdrag b.la har han representerat Zimbabwe i komissionen för mänskliga rättigheter   och har också valts till ordförande i Afrikagruppen

Kamrat Chidiyasusiku kämpade i befrielse armén under andra Chimurenga från 1975 fram till 1980:
då Zimbabwes folk slog sig fritt från apartheids bojor och vann sin självständighet i och med av den självständiga Republiken Zimbabwes grundande.


Skrivet av JAN den 22 JULI 2008

Inga kommentarer: