söndag 20 juli 2008

RÖSTNING PÅGÅR I ZIMBABWE: Kapitalets cynism och förakt mot kämpande folk gör sig gällande men Kampen fortsätter!

Nedan följer en artikel skriven ursprunglingen 4 april som reagerar på västmediernas oärliga och vilselendande  "journalistiska bevakning" av första valomgången i årets för första gången i historien genomförda harmoniaerade val.
Ett harmoniserat val innebär att val på alla nivåer genomförs på en dag. 
I fallet Zimbabwe mars 08 handlade det om val på kommunal nivå, samt parlament och senat och dessutom president val på en och samma dag. Ett omfattande val vars stora omfattning västpressen aldrig hade avsikt att beskriva för undrande läsare. istället hade västpressen valt ett annat tillvägagångsätt, i klassisk söndra för att härska anda

RÖSTNING PÅGÅR I ZIMBABWE: 
Kapitalets cynism och förakt mot kämpande folk gör sig gällande men Kampen fortsätter!

Valet i Zimbabwe är ännu inte fullt sammanställd, framförallt inte resultatet från presidentvalet. Men spänningar mellan stad och landsbygd gör sig kännbara. i rapporteringen
genom rapporteringen igår fick jag rent ut sagt ont i magen när jag läste reuters rubrik "investments eyes on zimbabwe again" och ännu ondare gjorde det att läsa rubriken "Some white ex-farmers threaten new owners" (fd. vita farmare hotar nya ägare) i dagens the HARARE HERALD

Rikebönderna gör sitt för att hota massornas bönder att de snart kommer tillbaka för att "Tar tillbaka sin mark" att i samma veva man läser (PÅ REUTERS) om att investerare i väst hungrar för att komma tillbaka för att ta handom Zimbabwe klingar väldigt illa för demokratin i landet.


ZANU PF'S VALAFFISCHER LÖD AV BESLUTSAMHET " revolutionary, yesterday, today and tomorrow" Om någon läst förordet till årets ZANU PF valmanifest folkets manifest( grundprincipen formuleras "Defending our Land and National Sovereignty: Building Prosperity through Empowerment".) Där läggs vikten på att stärka folkets självständighet, det bekanta begreppet Empowerment Kamrat Mugabe lade vikten vid folkets ägandeförhållanden i sin kampanj: frågor som utvecklande av jordbruket folkmakten över gruvindustrin, den ökande satsningen på utbildningen för att sysselsätta folk inom densamma. vad som också måste noteras är att ett nyligen påbörjat ekonomiskt sammarbete har sats igång enligt Zanu PF regeringens princip "se åt öst" sammarbete med kina indonesien, indien iran korea, med mål göra sig oberoende av väst och som president Mugabe tydligt uttryckte det i en intervju för Al-Jazeera några dagar före valet (25 MARS 2008). "Väst
Ger aldrig investeringar till utvecklingsländer". Regeringen har också vidtagit åtgärder för prisreglering.


Zimbabwes folk vet väl av erfarenhet ihåligheten i Väst's Givmildhet och löften!

Detta senario med en bestämd valrörelse, en regering med en konskvent hållen linje av arbetsplaner och insatser vilka Zanu PF regeringen visat såväl före valet men också utarbetat för implemntering efter valet har sannerligen skrämt omvärldens kapitalister. och som Mugabe själv uttryckte det i en intervju på 70talet "Journalisterna styr sinnenas värld"

Denna sanning har bevisats inte minst av västs s.k valbevakning i media. vilka proklamerat den s.k rörelsen för demokratisk föränding som solklara segrare redan efter resultatet i EN valkrets, genom detta agerande framstår lätt allting annat som valfusk, men sanningen är inte hel och ren, ty västpressen förnekar det klassmässiga i valrörelsen och folkrörelsen i stort, i sin iver att lobba för investeringsintressen, och nykolonialism. De glömmer att se eller snarare aktivt döljer det faktum att de finns en stor spännvid i det resultat som klargjorrts från valkretsarna till parlamentet, där exempelvis vice president Joice Mujuru vann sin plats i parlamentet då hon fick över 13 000 röster.
"Totalsegern" för "oppositionen", som det rapporteras om i västmedia, trotts att sammanställningen av valresultaten inte är färdiga döljer det faktum, att regeringpartiet som ledde befrielsekampen mot apartheidregimen på 70talet ännu har sina starka fästen och särskilt på stora delar av landsbygden. det framgår tydligt att västpressen anser sig ha mer kontroll över valet än zimbabwes valkommission och eget folk har, valkomissionen har upprepade gånger varnat Oppositionspartiet för att gå ut med missinformation, om detta håller västmedierna tyst som mycket de kan, ty västmedias penninghugriga neokoloniala längtan dominerar vilken syn på valet som proklameras som "sanning" oavsett den breda dynamiken i valet och folkrörelsen som helhet, en helthetsbild av situationen i Zimbabwe har aldrig varit i väst intresse, nykoloniala investeringsambitioner går före!

Dynamiken i Zimbabwes valrörelse och folkrörelsen som helhet förnekas och retuscheras bort!


Med rätta skriver Ceasar ZVAYI på the herald om att förenta kungariket storbritaniens gömda hand kommer fram i ljuset angående valresultatet: (Poll results:UK's hidden hand exposed).


Vad Storbritaniens premiärminister har för rätt att kräva resultat som inte ens har räknats färdigt kan man fråga sig, och samma fråga kan man egenligen ställa sig till hela västmedia som redan innan vallokalernas stängning den 29 Mars började göra anspråk på att ha färdiga valresultat!


Väl medvetna om att årets val i Zimbabwe för första gången är ett harmoniserat val på alla fyra nivåer på samma dag, är västmedia såväl som oppositionen väl införstådda med att valprocessen kommer ta tid, men i ogenanta attacker mot folkets regering kräver de att resultat släpps öppet och att man "respekterar folkets vilja".

Ett tvivelaktigt agerande från en splittrad oppostion som redan efter resultaten i EN valkrets förklarar fullständig seger på alla nivåer rimmar illa med respekt för folkets vilja, och klingar mer som ett förtäckt statskuppförsök och en proklamerad amibition att splittra och vilseleda människor, och de har väst kapitalmagnater på sin sida! Att västpressen tiden före valet nästan uteslutande tog sig tid att ägna sig åt demoniska skrivelser om landets "ökända inflation" och vad som beskrevs som "ett land på krisens rand" och att de nu några dagar senare har modet att gå ut och skriva om potensiella investeringar, Visar tydligt vad Västpressen har för ögonen. Att intensifiera lobbyverksamheten för ett nykolonialt styre vänligt inställt till kapitalets dominans. Att folket på landsbygden som gått igenom ett befrielsekrig mot en aparheid regim som förnekat dem jord, heder och makt över sina egna liv vilka är redo att försvara sin självständighet i alla lägen, förnekas totalt i ett led att dölja den omfattande dynamik som folkrörelsen i Zimbabwe har, en sådan dynamisk folkrörelse passar sig inte i västpressen, vilka har lukrativa investeringar under ett nykolonialt styre för ögonen till vilket pris som helst . Att den så kallade rörelsen för demokratisk förändring bedriver en destruktiv, splittrings politik som syftar till att riva upp allt det som folket kämpar för: makten över sina liv, sitt land och sina resurser, dvs alla de grundfrågor som med rätta understrykes i folkets manifest, som den enda garanten för byggandet av ett,stabilt, rättvist och genuint demokratiskt samhälle, detta sopar PATENTDEMOKRATERNA ogenerat undan. Neokoloniala kapitalinvesteringar går före!
IMPERIALISTERNA I VÄSTS STÖRSTA FARHÅGOR ÄR ATT MASSORNAS REVOLUTIONÄRA KAMPANDA SKALL UTGÖRA ETT POSITVT EXEMPEL
Dessa höga herrar vill inte att folkets massor krav på självständighet, värdighet och rättvisa skall sätta positivt exempel världen över, det gör dem obekväma. Sanningen är dock att massornas kamp för upprättelse, kommer att fortsätta oavsätt om det gör dessa höga herrar obekväma! den progressive skribenten Stephen Gowans, tog med rätta upp hur Zimbabwes kämpar marginaiseras i väst. I deras stympade skilldring av folkrörelsen i zimbabwe och i detta fall även valrörelsen reduceras alla obekvämlgheter, som visar på en levande kampanda bland folket! Liksom expempelvis en artikel publicerad av en vanligt människa som minns befrielsekriget i the harare herald för några dagar sedan, som resolut talar för kampen och mot den enighetssplittrande och imperialiststödda "oppositionen", detta folkliga motstånd mot "oppositionen" är det är tyst om i borgarnas och imperialisternas tidningar, vilka redan helgon förklarat den och dess mission.
Västpressen vill helt att vi ska glömma folkets sammansvurna kampanda, i klassisk "söndra för att härska" anda De vill också att vi ska glömma miljonmarschen med massorna av människor som en kort tid före valet stolt proklamerade att "Kamrat Mugabe är vår ledare och vi är redo att utkämpa ännu ett krig för att försvara hans ledareskap och vår suveräna rätt vår egen revolutionäre ledare"


Artikar följer i sektionen nedan och visar fler exempel på den godtyckliga västpressens maniska vilja att reducera bort dessa och dylika "OBEKVÄMLIGHETER" ur deras rapportering! MEN FOLKETS RÖST KOMMER ATT GÖRA SIG HÖRD, och kampen fortsätter, Helhet av folkrörelsen och den pågående valrörelsen måste komma fram till ljuset, allt är inte så SVART PÅ VITT eller så, "solklart" som västpressen ogenerat påstår, mycket centrala fakta undanhålles och förvrängs, för syftet att stärka en cynisk lobbyverksamhet för nykolonialvälde och kapitalinvesteringar.Jag hoppas detta brev hjälper till i ett led att upplysa fler om detta. Imperialisterna världen över är mycket rädda att folket, i Zimbabwes folks revolutionära kampanda skall visa sig vara ett postivt exempel som vinner stöd av förtryckta och arbetande världen över. De vill inte att vi skall lära oss att det lönar sig att kämpa! Ensidigheten och plattheten i deras rapporter är mycket avslöjande!
Tack för Er tid och Tack för mig så länge



Dagens citat
"vårt gevär skiljer sig från rövarens gevär på det sätt att vårt gevär är politiskt emedan rövarens är kriminellt"
R.G Mugabe
citat hämtat ur
"Our war of liberation" Mambo Press 1983
(ALLA SOM KAN FÅ TAG I DENNA BOK BÖR LÄSA DEN)
Vi bör alla akta oss för att falla i de fällor som borgerliga västpressen lägger fram
som manar till stärkt förakt mot människorna på landsbygden

/SKRIVET AV Jan den tredje april

Inga kommentarer: