söndag 7 september 2008

MPLA segrar i valen i Angola





The Herald rapporterade i lördags om hur valobservatörer från både Europeiska Unionen och Södra Afrika hyllat valprocessen i Angola som fredlig och välgenomförd. 
Valet i Angola var ett mycket historiskt val. 

I dagarna har valresultaten sammanställts som tyder på en storseger för MPLA som satt igång en kampanj över hela landet för att bygga upp samhället. Om detta skrev vi en artikel tidigare mer ingående. Vi här på röster för Zimbabwe tar Chansen att gratulera Angolas Folk för en lyckat genomförd valprocess, och all lycka i samhällsbygget i framtiden. MPLA som också lett befrielsekampen för självständighet har lyckats organisera folket i samhällsuppbygget med stort förtroende över hela landet och kunde därför gå segervissa ur valrörelsen. 
Vi här på Röster för Zimbabwe drar till minnes vad den förre MPLA ledaren under befrielsekampen Dr Agostino Neto sade: "Vad vi vill är att vara fullständigt fria att bestämma över vårt eget öde" 
Kamrat Neto sammanfattade enkelt en tanke som lever stark än idag bland Angolas folk och ledarskap. Ett folk eniga i sin beslutamhet att arbeta för en god sak tillsammans kan åstadkomma storverk. 

Kamrat Jose Eduardo Santos, Angolas nuvarande president och MPLA's ledare sade den 5:e september i ett uttalande följande ord: "Angola kan sätta exempel för vår kontinent och världen generellt i att hålla demokratiska fria och transperenta val" 

Tydligt är idag att valen genomförts med stor beslutsamhet och ansvar från Angolas fredsälskande folk. Vilket säkerligen banar väg för framtida framgångar i samhällsbygget.
Valresultanten från Angolas valkommission rapporterar en stor seger för arbetarpartiet MPLA med 81.67 procent av rösterna. Kampandan lever!

 skrivet av Jan 7:e september

Inga kommentarer: