torsdag 18 september 2008

Kamrat Robert Gabriel Mugabe avfärdar västs förhoppningar om ett splittrat Zimbabwe

Bild ovan: Robert Mugabe står vid podiet och håller ett anförande 11:e september inför en fullsatt sal med åhörare från Zimbabwe och gäster från hela kontinenten. Kamrat Mugabe möttes av folkets jubel för sin beslutsamhet och klarsynthet, men i etablerad media  som t.ex brittiska kabel tv kanalen sky news ironiserades det kring Mugabes anförande.


“Problemet vi har haft är ett problem som har skapats av forna kolonialmakter vilka önskar fortsätta med att lägga sig i våra interna angelägenheter” 
- Mugabe
 

Robert Mugabes anförande gav åhörarna en djupare förståelse kring situationen i Zimbabwe som det är pinsamt tyst om i våra västmedier, istället för att ta till sig denna kloka betraktelse valde man istället att ironisera kring det som sades. Vi har sett denna attityd förut. På samma sätt valde man att filtrera bort ur sammanhanget grunden för de politiska diskussionerna som Kamrat Mugabe tog intiativ till efter presidentvalet den 27 juni. Dessa vilka hade som huvudmål för alla inblandande parter att samlas för att gemensamt hitta lösningar, utan fördomfullheten från forna kolonialmakters och imperlistiska staters fördomsfullhet, utan inblandning från yttre makter.

Västimperialisterna har verkat intensivt för att splittra enigheten i Zimbabwe och skapa motsättningar bland folken, särskilt genom borgliga etablisemangets medier.
Det är det som är allmänt känt som strategin "söndra för att härska". Afrikas kämpande folk känner mycket väl till detta.

Inte helt oväntat ger allt detta oss en allt större anledning att reflektera och resonera kring Västmediernas attityd kring situationen i Zimbabwe som ett land inlåst i "olösliga problem". Detta synsätt visar på en ignorant och fördummande attityd gentemot Zimbabwes folk och samtidigt hela Afrikas folk, och denna attityd kablas ut av samma mediakår som ogenerat lobbar för nykoloniala fåtalsvälden och som drömmer om ett återinförande av kolonialismen.

För dessa människor som kablar ut dessa förvridna värderingar känns det allt för magstarkt, att ge utrymme för en folklig ledare som besitter verklig insikt om den orättvisa världsordningen och som kan skilja på vissa meningskiljaktigheter och huvudmotsättningar. Detta är ett annat sätt att betrakta saker och ting än det lösryckta sätt som dominerar världsbilden bland etablisemanget i väst.

Med beslutsamhet kan Zimbabwes folk hitta sina egna lösningar på alla problem de kan komma att möta. Då behövs dock att man noga betraktar världsläget i ett helhets perspektiv och inte fastnar i skapade motsättningar, utan hängivet verkar för enighet det är därför tursamt att Zimbabwes ledarskap har huvudet på skaft.

Kamrat Mugabe är i fas att utnämna ett nytt regeringskabinett och Zimbabwes folk är fast beslutsamma att lösa sina egna problem. Folket och dess ledare visar prov på en beslutsamhet som kan stå emot alla former av glåpord och smutskastning.
Ett enat folk kan inte besegras!

Inga kommentarer: