onsdag 17 september 2008

Zanu- PF's politbyrå samlas för möte inför överläggningar inför utnämnandet av kabinett en händelse av stor betydelse

Zanu PF's politbyrå samlades för ett förberedande möte igår som följdes av ett centralkommitte möte, på agendan låg överläggningar inför utnämnadet av regeringskabinett.
 Detta sade Kamrat Patrick Antony Chinamasa till Harare baserade the Herald. 

Kamrat Chinamasa   hade en ledande roll under de politiska diskussioner mellan  regeringspariet och de två största opposionella partierna i landet, som drogs igång efter presidentvalet i juli på intiativ av Kamrat Mugabe.

 Med målet att lösa konflikter och verka för enighet har många frågor diskuterats,  b.la sanktionerna från väst och deras påverkan på ekonomin, kampen för självständighet,  och jordfrågan. 
Redan tidigt var utgångspunkten  för alla diskussioner att Zimbabwierna själva måste hitta sina egna lösningar. 

I måndags samlades ett flertal av regionens ledare i Zimbabwe som också tog del av budskapet om behovet av enighet och behovet för folk att hitta sina egna lösningar.  
Talade gjorde Kamrat Mbeki som varit medlare under tiden för alla politiska diskussioner mellan ZANU-PF och de två oppositionella MDC fraktionerna.  Kamrat Mbeki betonade med vishet behovet för folk att hitta sina egna lösningar på ett sätt som nådde alla närvarande åhörare, - regionens ledare som alla väl känner både kampen b för att vinna självständighet och Kampen för att bygga upp ett självständigt samhälle-  
Kamrat Mbeki betonade nämligen djupet av gemensamma ansträngningar för att lösa problem och det mest fantastiska var hur Mbekis budskap var lika angeläget alla åhörare,  inte endast för Zimbabwierna. 

Zimbabwe har varit under stor press från västmakterna och särskilt från den forna kolonialmakten Förenade kungariket, som har svårt att acceptera att Zimbabwes folk går sin egen väg och länge försökt störa processen och lägga sig i Zimbabwes interna angelägenheter, men tydligt är att Zimbabwes folk står inte ensamt i sin kamp. 

Att nu regeringpartiets politbyrå samlas för nogranna  förberedelser inför utnämnadet av ett nytt regeringskabinett som är Kamrat Mugabes uppgift som statchef, visar på att Zimbabwes folk och ledare arbetar hängivet för att lösa sina egna problem självständigt. 
Det är inte endast av stor betydelse för Zimbabwe som nation utan för hela regionens stabilitet som sådan, detta är  alla regionens ledare inom SADC   eniga om.  
Inom SADC lever en anda av broderlig respekt och vilja till sammarbete för utveckling. 

Tidningen The Herald rapporterar att MDC's två fraktioners respektive ledningar också väntas samlas inom en snar framtid för att också ha överläggningar.
 

Inga kommentarer: