söndag 7 september 2008

Se åt öst samarbetet bär frukt! Delegation från Folkrepubliken Bangladesh väntas I Zimbabwe



Se åt öst  samarbetet börjar bära frukt när en delegation seriösa investerare från Folkrepubliken Bangladesh väntas anlända för en 9 dagars rundtur i Republiken Zimbabwe

I dagens Sunday Mail 7:e september rapporterades under rubriken: 
se åt öst politiken börjar bära frukt. och av artikeln framgår att Zimbabwe väntar besök från Folkrepubliken Bangladesh. 
En 20 mana delegation intresserade av handelsamarbeten med Zimbabwe väntas anlända imorgon för en 9 dagars rundtur. Det är det lokala företaget Lancefair investmens tillsammans med Zimbabwes investeringsmyndighet som bjudit in Delegationen som består av människor från industrisektorn banksektorn, gruvsektorn och andra företagspersoner skriver The Sunday mail, En av medlemarna i delegationen skall särskilt se efter möjligheterna för att bygga en cementfabrik emedan det finns andra planer inom delegationen att bygga ett fem stjärnigt hotell inför fotbolls vm 2010.

Om besökarna från Folkrepubliken Bangladesh sade Lancefair investment finansiella direktör Herr Cephas Mawushe sade till tidningen bestämt att: "det finns seriösa investerare i det landet vilka är mycket etusiatiska till att göra affärer i landet" Herr Mawushe förklarade också för tidningen att denna delegations besök är en uppföljning på en motsvarande Zimbabwiskdelegations besök i Banglandesh som snart kommer etablera verksamhet där.

Under rubriken se åt öst politiken börjar  bära frukt såg vi alltså ett prakt exempel på hur kontakter med omvärlden etableras, denna gång med folkrepubliken Banglandesh. Det blir allt mer tydligt att västimperialisternas försök att isolera Zimbabwe är ett stort misslyckande, ty Folkrepubliken Bangladesh är bara ett av många länder som Zimbabwe har etablerat god kontakt med. För övrigt måste Samarbetet med Folkrepubliken Bangladesh kännas mycket naturligt för Zimbabwe. En snabb titt på Folkrepubliken Bangladesh konstitution ger en inblick över något som de två folken har djupt gemensamt, nämligen kampen för självständighet och social rättvisa - redan i förordet till konstitutionen står följande skrivet: 

"Vi, Bangladesh folk vilka har proklamerat vår självständighetsdag den 26:e dagen i mars 1971 och genom ett historiskt krig för nationell självständighet etablerat den självständiga och suveräna Folkrepubliken Bangladesh"

Konstitutionens 16:e punkt bär rubriken Landsbygdsutveckling och den agrara revolutionen
där det föreskrivs att: "Staten skall antaga effektiva åtgärder för att bringa fram en radikal omvandling av landsbygdsområden genom aktivt understödjande av en agrar revolution, förseende av landsbydens elektrificiering, utvecklandet av lantarbetarbostäder och andra industrier, förbättrande av utbildning,kommunikationer oc folkhälsa i dessa områden för att progressivt kunna avlägsna ojämlikheterna i levnadsstandard mellan stads och landsbygdsområdena" 

Zimbabwes folk och Bangladesh folk redan  påbörjade samarbete kommer säkerligen bli framgångsrikt och samarbetet har också säkert goda möjligheter att videreutvecklas på många områden!

Skrivet av Jan 7:e september

Inga kommentarer: