söndag 28 september 2008

ZBC NEWSNET RAPPORTERAR OM NYA FRAMGÅNGAR FÖR JORBRUKSREVOLUTIONEN I ZIMBABWE

ZBC Newsnet Rapporterar om nya framgångar för jordbruksrevolutionen i Zimbabwe

Ungefär samtidigt som Zimbabwes regering drar igång fjärde fasen av det progressiva jordbruksmekaniseringsprogrammet. Rapporterar ZBC Newsnet om fler framgångar för jorbruksrevolutionen i Zimbabwe.

Under veckan som gått klargjordes att de politiska diskussioner som tagits intiativ till av landets president nu lett fram till en överenskomelse som enhetligt proklamerar att jordreformen är oåterkallerlig. Detta följs också av att ett beslut har tagit att man under Zimbabwes sjunde parlament skall verka för att ytterligare fördjupa jordreformen genom att avskaffa möjligheten för enskilda människor att äga fler än en farm.
Jordreformen spelar en central roll i landets hållbara utveckling såväl som samhälets sociala och ekonomiska utveckling, Sedan Zimbabwes självständighet har jordbruket omformats från det koloniala, kommersiella jordbruket till ett jordbruk i folkets händer inriktat sig på självförsörjning och social rättvisa.
Jordreformen har mött massivt motstånd från den forna kolonialmakten förenade kungariket, som intensivt försökt splittra Zimbabwes folk i frågan. När nu så Jorbruksmekaniseringsprogrammets fjärde fas tagit fart hand i hand med en enad vision om att fördjupa jordreformen ytterligare är det en framgång för Zimbabwes folk som trotts svåra påtryckningar stått på sig i sin kamp för självständighet, mänsklig värdighet och social rättvisa.



Skrivet av Jan 28 september

Inga kommentarer: