söndag 14 september 2008

Zimbabwe attackeras av västmakterna eftersom det är den enda forna koloni som hävdar sin rätt att kontrollera sina resurser säger Proffessor Mararike

 vidare perspektiv på tillståndet i vår värld är viktigt att ta till sig
Politiska och sociala kommentatorn Proffessor Claude Mararike intervjuades idag i Den Zimbabwiska söndags tidningen Sunday News. Medan det skrevs om optismen som fanns i Zimbabwe över den politiska utvecklingen tog proffessor också upp hur Zimbabwe ständigt attackeras av Västimperialisterna eftersom att det är den enda forna koloni som hävdar sin rätt att kontrollera sina egna resurser. Proffessor Mararike utvecklade sitt resonemang med följande ord som talande beskriver att den kolonialistiska synen är förhärskande i väst i attityder gentemot afrika:

"Britanien, Amerika och Europa vill livnära sig på Afrikas resurser. De säger att Demokratiska Republiken Kongo var världens största misstag- det borde vara lokaliserat i Europa  Pågrund av de resurser som det den har. Fientligheten mellan Zimbabwe och Väst, som jag ser det är resultatet av en tävlan om de resurser som finns här"

skrivet av Jan 14 september

Inga kommentarer: