söndag 22 februari 2009

21 februari rörelsen - en välgörare för föräldralösa och såbara barn

21 februari rörelsen manar alla till att vara osjälviska och hänge sig åt barnens väl. De pengar som samlas in används för att göra barn som befinner sig i en svårt situation glada och insamlingarna leder också till att barn från alla provinser får skolstipendier till universitetet.

Pengar har donerats för att postivt lyfta upp de unga, särskilt de föräldralösa och utsatta, detta rapporterade ZBC NEWSNET idag söndag i en notis med rubriken President Mugabe blir 85.

Kamrat Mugabe är rörelsens skyddspatron och 21 februari rörelsens firande kommer att börja med ett stort födelsedagskalas som skall hållas på en mycket historisk plats för hela Zimbabwes folk.

Ett födelsedagsfirande utöver det vanliga i Chinhoyi , Mashonaland Väst provinsen

Provinsen där firandet kommer gå av stapeln har är av särskild betydelse för Zimbabwes folk.
provinsen är inte bara platsen där Kamrat Mugabe föddes den 21 februari 1924. Chinhoyi är också den ort som senare också blev synomym med ANDRA CHIMURENGANS BÖRJAN vilket innebar en stor händelse för befrielsekampen emot apartheid regimen.

Temat för årets firande har bestämts som "fokuserade ungdomar för 100% bemyndingande och delaktighet" Kamrat Absolom Sikosana medlem i det revolutionära partiet ZANU-PF's politbyrå och ansvarig nationell sekreterare för ungdomsfrågor uppmuntrade ungdomar att reflektera åter ägna sig åt de dygder och värderingar som är karaktäristiska för den folklige presidenten Mugabe, som är rörelsens skyddspatron.
Kamrat Sikosana beskrev presidentens bidrag som omätbara och tillade om presidenten att han genom hans gärningar: "lade en fast grund för demokrati, försoning utbildning, hälsa, jordreform och fullständig självständighet som ett årtionde av förlamande sanktioner må ha bucklat till men ändå misslyckats att decimera" folk över hela landet och särskilt ungdomarna har under dagen hyllat Presidenten för hans exemplariska liv och ledarkvaliteter. Detta Rapporterar ZBC NEWSNET. All personal på ZBC BROADCASTING HOLDINGS MANAGEMENT skickar också sina bästa hälsningar till Presidenten, lika så gör vi här på röster för Zimbabwe, som ser fram emot att rapportera mer om 21 februari rörelsen spännande händelser under dagen och den kommande veckan.

Inga kommentarer: