torsdag 12 februari 2009

Vem är John Nkomo?


"utmaningen för oss är att utnyttja vår kollektiva styrka"
- Kamrat John Landa Nkomo 9:e juni 2005


Kamrat John Landa Nkomo är en i Zimbabwes politiska liv mycket rutinerad och hängiven politiker som har axlat stort ansvar för politiskt ledarskap och varit med mycket länge.

Kamrat John Landa Nkomo är sedan 2006 det revolutionära regerinspartiet - gräsrotsrörelsen ZANU(P.F.)s nationelle ordförande. Nkomo är också en aktiv medlem i partiets Centralkommitteé och en aktiv medlem i presidiet, där kamrat Nkomo är en av de fyra framstående partikamraterna som valts till uppdraget.

Kamrat Nkomo har haft en långgående karriär som aktiv politiker och har bland annat tjänat som parlaments talman, och ansvarig minister för särskilda angelägenheter på Presidentens kontor. Kamrat Nkomo är en hängiven förespråkare för enighet och beslutsam i sin revolutionära övertygelse att kämpa för Zimbabwes självständighet och tjäna folket.

Han är känd för citatet "som folkets representanter börvi visa total hängivenhet" Något som han själv också gör. Detta kända tal är daterat juni 2005 och daterar tillbaka till hans tid som talman i parlamentet.

I november 2008 blev John Nkomo senator, Kamrat Nkomos hängivna arbete gjorde att han vann President Mugabes förtroende till denna utnämning som Kamrat Mugabe utlyste i enighet med Zimbabwes konstitution. Nkomo är en god ledare och kan verkligen nå ut till massorna, duktig på att hålla tal och pedagogiska föreläsningar och väcka entusiasm och enighetskänsla bland partikamraterna och hela Zimbabwes folk. Nedan följer ett mycket talande citat för Nkomos politiska vision.

det följer också från hans tal till Zimbabwes sjätte parlament i juni 2006.

"När vi nu så börjar det sjätte parlamentet är utmaningen för oss att utnyttja vår kollektiva styrka, både de ungas energi och erfarenheten och visdomen hos de äldre, för att klargöra och artikulera nationella gemensamma mål som gagnar Zimbabwes Folk"

Inga kommentarer: