måndag 9 februari 2009

”Resultatet av samtalen besegrade västs agenda" - Kamrat John Landa Nkomo

Resultatet av samtalen besegrade västs agenda”ZANU-(P.F.) NATIONELLA ORDFÖRANDE Kamrat John Landa Nkomo höll nyligen betydelsefullt seminarium för partimedlemar om den globala politiska överenskomelsen, detta rapporterade The chronicle idag, Kamrat Nkomos ord ger oss mycket nyttigt att reflektera över

Resultatet av samtalen besegrade västs illegala regimskifte agenda förklarade Kamrat Nkomo för åhörare vid ett seminarium som hållits nyligen rapporterar the chronicle.

”De, Britanien och dess allierade tryckte på desperat för en regimskifte agenda, men samtalen ledde till positiva resultat” förklarade ordförande Nkomo för åhörarna och fortsatte ”enighetsregeringen är en milstolpe i Zimbabwes historia och ett slag i ansiktet på imperialisterna, minst sagt

Kamrat Mbeki - förklarade Ordförande Nkomo är en sann vän till Zimbabwe som i sin roll som medlare stod fast emot hård kritik från Britannien, förenta staterna och EU som ville att FN skulle tvinga på sanktioner.
Ordförande Nkomo förklarade också för åhörarna om det speciella band som folket i sydafrika och folket i Zimbabwe delar. ”Vi delar samma historia med Sydafrika som daterar tillbaka till befrielsekampens dagar och det binder oss samma som bröder”.
Samtidigt som Ordförande Nkomo förklarade för åhörarna om varför de bör uppskatta vad Sydafrika gjort och beskrivit Kamrat Mbekis förträffliga arbete som medlare så passade han också på att vid ett mycket väl valt tillfälle kritisera Kenyas premiärminister Raila Odinga för dennes obefogade kritik om brist på demokrati i Zimbabwe. ”Den Kenyanske premiärministern är den siste att predika om demokrati när tusentals civila blev mördade efter den sociala oron som följde förra årets val där

Kamrat Nkomo beskrev också hur mellantidsöverenskommelsen om samarbete med oppositionen, grundat på kravet att alla parter måste agera självständigt, utan inblandning från imperialisterna för landets och folkets väl inte på något sätt innebär att Regeringspartiet Offrar sitt Revolutionära Ideal och sina progressiva ståndpunkter.
Vi förblir olika partier med skilda ideologier, vi hoppas att vi kan samarbete trotts motstridiga politiska ståndpunkter. Exempelvis ville de ge tillbaka jorden till de vita men vi sade nej, det här var en av de ståndpunkter som fick samtalen att dra ut på tiden så länge

ZANU-(P.F.) har visat med detta att de inte offrar sina folkliga och anti kolonialistiska ståndpunkter. Eftersom att beslutet om samarbete är taget på villkoret att Oppositionen skall lämna sitt imperialistiska och rasistiska bagage bakom sig. sedan så ligger det faktiskt till såhär att strävan efter enighet bland folket oavsett politisk åsikt alltid varit en hjärtefråga för befrielserörelsen. Som Kamrat Mugabe sade det redan när han intervjuades för en dokumentär 1979. ”Vi förhandlar inte om en överenskomelse som är till gang endast för Patriotiska Fronten utan en överenskomelse som är till gagn för vilken människa som helst elle grupp som helst som önskar delta i val
Liksom Zimbabwes President alltid tydligt uttryckt saken att problemet med oppositionen inte varit politikerna själva utan sättet de styrts av imperialismen, samma ståndpunkt har Ordförande Nkomo som i sin egenskap av ordförande i det progressiva partiet på alla sätt vill verka för sammanhållning enighet och självständighet: det var därför han sände ut sitt viktiga meddelade till alla lyssnande medlemmar ”var på er vakt gentemot fraktionalism för det förstör partiet”.

När vi tänker kring beslutet om samarbete är det just viktigt att minnes det som Kamrat John Landa Nkomo sade om att partierna är och förblir olika partier med skilda politiska uppfattningar. Att framstående politiker i ZANU (däribland dem Kamrat Mugabe) tidigare uttryckt att de skulle föredra utropandet av en enpartistat som skulle kunna stärka enigheten och sammanhållningen mellan folket är inte något bevis för VÄSTS LÖGNER om diktatur i Zimbabwe, raka motsatsen! I sanningens värld har det alltid varit så att det alltid varit en idé som endast tänkts genomföras om folket helhjärtat önskar den typen av styre, men sådanna avgörande detaljer glömmer ju gärna borgerlig media bort!

Det har varit partiets ståndpunkt sedan första början, att företräda folket.
Det är en princip som hela partiets styrka vilar på, ett parti av gräsrotstyp som Det revolutionära ZANU-(P.F.) partiet kan nämligen inte existera utan folkets stöd och utan att partiets medlemmar går ut bland folket som fisken i vattnet, som det heter.
Zimbabwes folk vet om allt detta, även om de gärna idiotförklaras av västerländsk media. De vet också att mellantids-överenskomelsen Promemoria för samförstånd och den globala politiska överenskommelsen, som strävar efter att agera självständigt för landets bästa och bland annat agera bestämt mot sanktionerna som oppositionen tidigare så ivrigt påhejat, de vet att en överenskommelse gjord på sådanna grunder inte är ett hot mot revolutionen. Samarbetsavtalet diskuterades länge på senaste Folkkonferensen, likväl som i långa förhandlingar diskutioner de olika partierna emellan.
Folket vet mycket väl att ett slut på den imperialistiska ekonomiska krigsföringen är nödvändig för ekonomins hälsosamma återhämtande, likväl som det är lika viktigt att alla människor inser sitt kollektiva ansvar i samhällsutvecklingen oavsett politisk åsikt, precis som riksbankens Guvenör så klokt utryckte det.
Zimbabwes folk har gått igenom många svåra mödor, men det ändrar inte sanningen i orden att Zimbabwes folk är ett fredsälskande folk, som vill enighet och som vill självständighet.

Samarbetsplanen har nu blivit godtagen av såväl parlament som senat och slutligen också av alla berörda partier. De forna kolonialmakterna är bittra, men som Ordförande Nkomo förklarade är det en överenskommelse mellan självständiga partier, vilka arbetar tillsammans för att hitta lösningar på just nu viktiga problem med stora förhoppningar om att lösa dessa.
Samarbetsplanen är inte en överenskommelse för revanschsugna kolonialherrar som genom att verka för splittring försöker hitta på sätt att välta omkull folkregeringen som vägrar offra sina progressiva ideal och inget förtal biter heller på någon.
Zimbabwes folk är själva herrar över sitt eget öde.

Länge har västerländska medier spridit lögner om ”bristen på demokrati” i Zimbabwe och om en regering som är ”avskild från folket” grundlösa påståenden som bara kablats ut i Media, pga av avundsjuka förakt, och en strävan att väcka hat hos en folklig opinon som egentligen har all anledning att stödja och inspireras av Zimbabwes folkregering. Medierna har länge strävat efter att väcka hat, för att väcka opinion för obefogad inblandning i ett lands interna angelägenheter, för att väcka opinion för ett nedrivande av folkets självständiga demokratiska system och även för att splittra folkopinionen inom Zimbabwe. Den nya samarbetsöverenskomelsen som sätter Zimbabwe och dess folk först, kan bli ett kraftigt bålverk till skydd för en sådan av imperialisterna uttänkt splittring och andra saboterande åtgärder. Det är därför ZANU-(P.F.) ordförande och tillika senatorn John Landa Nkomo med fog beskrev samarbetet som en milstolpe i landets historia.
Viktigt är att minnas att Detta gör inte Kamrat Nkomo till mindre revolutionär för det, sammanhållningen och upprätthållandet av självständigheten är en förutsättning för revolutionens fortsatta dynamiska utveckling, revolutionen är inte enkelspårig. Enigheten i Zimbabwe symboliserar Hopp om framtiden för folk i hela Afrika och säkerligen också i resten av världen.
HÖG TID för Västs ledare att tänka om
Det borgerligt kapitalistiska väst, som befinner sig i en av tidernas största finanskriser och under ett ledarskap odugligt nog att lösa sina egna svårigheter, bör inte vara dem som pekar finger åt Zimbabwe med samma gamla enfalldiga anklagelser om ett land på krisens rand, kanske är hög tid att västliga ledare lär sig en hel del om demokrati från Afrika, istället för att arrogant peka finger? Den politiska mognad och samhörighet som Zimbabwes folk och ledare uppvisar är all hedervärd, där har västs ledare mycket kvar att lära, och som näst sista stråfen lyder i Zimbabwes nationalsång
må våra ledare vara exemplariska,och låt oss också ta tillfälle att minnas en sak som Kamrat John Landa Nkomo sade i ett känt tal från några år tillbaka under hans tid som parlamentets talman: ”som folkets representanter måste vi visa total hängivenhet

Inga kommentarer: