torsdag 19 februari 2009

President Mugabe att kalla ställföreträdande ministrar att svära eden vid middagstid

Kamrat Mugabe kommer i sin egenskap av folkledare, statschef och regeringschef kalla ställföreträdande ministrar att svära eden vid en ministercermoni vid middagstid idag.





De väntade ministrarna tillhör tre olika partier, men merparten av dem är från ZANU(P.F.). ministrar bland dem som svärs in är blandannat senatorn och forne talmannen Kamrat John Landa Nkomo och den forne ministern för ekonomisk Planering. Förutom dessa veteraner ser vi också en hel del nya ansikten i politiken. President Mugabe har manat till alla ministrar att ta sitt uppdrag på första allvar och att det nya kabinettet måste arbeta hängivet för sammanhållning och för att de nya ministrarna skall lära känna de gamla.



den listan på föreslagda ministrar följer nedan:



För ZANU-(P.F.)




John Landa Nkomo
Flora Bhuka
Sylvester Nguni
Douglas Mombeshora
Tracy Mutinhiri
Lazarus Dokora
Samuel Undenge
Hubert Nyanhongo
Walter Chidhakwa
Mike Bimha
Rueben Marumahoko
Aguy Georgias
Andrew Langa





För MDC-M


Gibson Sibanda
Moses Mzila Ndlovu



För MDC-T




Sekai Holland
Lutho Addington Tapela
Sessel Zvidzai
Dr Tichaona Mudzingwa
Murisi Zwizwai
Jameson Timba
Thamsanqa Mahlangu
Evelyn Masaiti
Jessie Majome

(källa för listan: talkzimbabwe.com)













Bild ovan: visar det folklige ledaren Kamrat Mugabe - Folkets President då han återvände från New York efter att i sin roll som stats och regeringschef September 2008 hållit ett anförande till Förenta Nationernas Generalförsamling, där han blev en röst för inte bara Zimbabwes kämpande massor utan för kämpande folk över hela Afrika och säkerligen i hela världen. President Mugabe kommer ansvarsenligt kalla alla ministrar att svära eden att tjäna Zimbabwe och noga beakta landets lagar.

Inga kommentarer: