torsdag 19 februari 2009

"DAGS ATT BYGGA ZIMBABWE PÅ ZIMBABWISKT VIS" - Kamrat Wafawarova

bild ovan: Reason Wafawarova progressiv skribent och van journalist oh analyter på the Herald
På sin blogg och även publicerat på talkzimbabwe.com gav den progressive Zimbabwiske skribenten sin syn på samarbetsplanen och den nytillträdda regeringen under rubriken Dags att bygga zimbabwe på Zimbabwisk vis avslutade han artikeln med dem triumferande orden. Vi är en, tillsammans skall vi segra.
Wafawarovas artikel visar på djup insikt om det politiska läget i Zimbabwe och drar paralleller med andra saker som hänt internationellt som väst ofta medvetet lämnar ur sammanhanget i sitt mål att isolera Zimbabwe. Nedan följer utan att återge hela artikeln tydliga exempel på detta:

I denna artikel som ursprunglingen publicerades 13 februari beskriver skribenten ingående intiativet till samarbete som ett stort steg men behandlar också västs trångsynta perspektiv på saken.
Faktum är, skriver Wafwarova att väst generellt har reagerat på idén om en inkluderande regering på ett sätt som påminner om hur Hamas valseger i Palestina behandlades som illavarslande/olycksbådande av Washington och resten av väst.

Wafawarova klargör också att folket måste göra allt att för enat samarbete och lyfter fram den självständiga grund som beslutet om samarbete tagits på och hur det enhälliga kravet på att det illegala sanktionerna måste upphöra av internationella organsiationer som AU OCH SADC samt enskilda länder. Wafawarova förklarar det uppochned vända i att hur väst reagerat precis tvärt om med ökade sanktioner(!) Det är här det bevisas att västs intresse för fredlig utveckling inte är något som de håller kärt, de har andra intressen som står över folkvilja och fredlig utveckling, I Zimbabwe precis som i palestina. En självständig regering i Zimbabwe är liksom en självständig regering i Palestina svårare att kontrollera.

Wafawarova visar med sin journalistiska integritet och briljans hur myten om det isolerade Zimbabwe slås i bitar, när det visar sig hur många som ställt kravet på ett upphävande av sanktionerna. Wafawarovas uppfattning av internationella samfundet, betyder verkligen HELA internationella samfundet och är inte som i väst en synonym för EU och USA.

Wafawarova ger också västmedia skarp kritik precis som vi har gjort för att de inte sagt sanningen om valen i Zimbabwe - Wafawarova skriver: Det är bara rättvist att folk i väst får det berättat för sig, i schysst journalistisk manér att valresultaten mars 2008 var ofullständiga.

liksom med mycket annat har det ljugit fruktansvärt om valresultaten i Zimbabwe särskilt om hur konstitutionen kräver en andra valomgång om ingen kandidat i presidentvalet från mer än 51 procent, dessutom så höll medierna ofta tyst om ifyllnadsvalen till parlament och lokalvalen. en styckad rapportering utan dess like kablades ut, för att ge mottagarna av informationen ett tveksamt intryck.

Men Reason Wafavarowa är också klyftig han ser igenom västs hyckleri, de som gapat så mycket om valen i mars som "odemokratiska" Vad har de nu att säga om den nya regeringen? Reason beskriver:
De skamliga media attackerna mot president Mugabes person i vissa sektioner av den västerländska media är en metod som använts för att undergräva detta nationella åstakomande av en inkluderad regering som faktiskt representerar så gott som varje väljare som deltog i valen mars 2008.

Problemet som väst har är alltså inte mot någon enskild person utan snarare det faktum att folket väljer sina egna lösningar i ett självständigt samarbete, i en självständig regering för utvecklandet av ett självständig samhälle. Där västimperialisternas inflytande avtar, kort sagt -så tar förolämpningarna i media vid.

Kamrat Mugabe har lett folkrörelsen hängivet i flera deccenier och han var dessutom intiativtagare till promemoriat för samförstånd som lade grund för samarbetsplanen som antogs i september förra året. Därför blir han lätt ett byte för västimperialisternas hat och demoniseringskampanjer.

Artikel publicerad av Jan 19 januari 2008

Utdragen u reason Wafawarovas artikel "time to build Zimbabwe the Zimbabwean way" har översatts och publicerats i fetstil för att göra det möjligt för våra läsare att urskilja vem som är skribent och upphovsman till vad.

Inga kommentarer: