fredag 20 februari 2009

"Vi har beslutat att arbeta tillsammans tills uppgiften är avklarad" Kamrat Mugabe

I The Herald citerades den Zimbabwiske om sina tankarna kring den nya inkluderade regeringskabinettet, dagen efter fler ministrar svurits in av stats och regeringchefen. I ett beslut att försöka stärka enigheten i regeringsarbetet sitter nu viceministrar för de olika partierna ofta i varandras ministerier, som man kan säga. Kamrat Mugabe ledde insvurningscermonin för 19 vice ministrar och 3 statsministrar igår. Nu har var ministerie som leds av MDC eller MDC-T en ställföreträdande minister från ZANU-(P.F.) och varje ministerie som leds av ZANU-(P.F.) har också en ställföreträdande minister från antingen MDC eller MDC-T. Alla partier inblandade i samarbetsavtalet är nöjda med den utformningen. Kamrat Mugabe kommenterade den pågående utvecklingen såhär i dagens Herald.
"Vi har bestämt oss för att arbeta tillsammans för landets skull, för att stabilisera vår ekonomi eftersom att detta är en tillfällig överenskomelse kommer vi gå till val som olika partier när uppgiften är avklarad."
kommer vara utformat såhär därefter resonerade presidenten återigen i förhålande till den praktiska verkligheten då han sade:

"Om nästa val skulle producera samma resultat som förra gången får vi se om samma överenskommelse kan göras i framtiden. För närvarande skulle vi vilja verka för verklig enighet mellan partierna"
Den Zimbabwiske presidenten är en van politiker, en hängiven sådan och ingen dogmatiker, väst beskrivning av den erfarne Presidenten som en verklighetsfrånvänd person är riktigt falsk.
Kamrat Mugabe sätter enigheten främst och har ständigt understrykit behovet av enighet och förtroende i det nya kabinettet och är dessutom intiativtagare till samarbetsplanen mellan partierna under de utmaningar som folket just nu står inför.
Den som vill läsa mer om valet och hur det historiska harmoniserade valen gick både till en första och andra valomgång kan bläddra i Arkivet. Där ger vi en helhetsbild på den lösrykta rapporteringen som gjordes i ett försök att svartmåla den självständiga Republiken och ogrundat anklaga dess ledare för vanstyre.
Gårdagens utveckling med nya ministerutnämningar i enighetens tecken - det är liksom Kamrat Senator Nkomo utryckte det i en betydelsefull föreläsning om samarbetsplanens positiva utveckling - ett slag i ansiktet på imperialismen - minst sagt

Inga kommentarer: