fredag 6 februari 2009

Nytt ramverk för samlingsregering med oppositionen på självständig basis

vi har tidigare skrivit hur Kamrat Mugabe efter andra valomgången i Juni förra året tog intiativet till en diskussion mellan regeringpartiet och de två opposionella fraktionerna MDC och MDC T. I en strävan att verka för enighet och hitta en självständig lösning i samhällsbygget och lämna imperialismen bakom sig har nu ett nytt regelverk, efter omfattande diskussioner röstats fram där huvudprincipen är samarbete för självständiga lösningar och att enat agera för ta sig ur den svåra ekonomiska situation som västimperialisterna satt landets folk i genom intensiva embargoåtgärder. Vi läste tidigare om att Afrikanska Unionen skarpt röstat och fördömt dessa sanktioner. Övergångssamarbetet mellan regeringen vilar på samma grund att självständigt lösa problemen, trotts att oppositionen vacklat länge gentemot att ta ställning i dessa frågor då Imperialisterna använt oppositionen för att splittra enigheten i landet. Så är detta beslut om att samarbeta självständig i enighet med Promemoria för samförstånd (se tidigare inlägg) ett stor händelse som nu också godtjänts av Parlament och Senat. Det är en mellantids överenskomelse ett, så kallad som bland annat lägger den självständiga grunden för att ta itu med en del utmaningar som landet står inför, Västimperialisterna har gjort allt de kunnat för att störa de politiska diskussionerna och lägga sig i förhandlingarna, men som Kamrat Mugabe sa det efter han gått segrande med en jordskredseger ur 2008 års andra valomgång (presidentval) "Valen har kommit och gått, vår utmaning idag och åren framför oss är att röra oss framåt i enighet oavsett våra olika politiska tillhörigheter, enade i en känsla om en gemensam vision för ett välmående Zimbabwe"

Att få sanktionerna att upphöra är en mycket brinnande fråga som står det står förpliktigat alla dem att dem som skrev under samarbetsavtalet att verka för.
Framtiden för ett självständigt Zimbabwe ligger bortom Imperialismens trångsynta ramar och de ekonomiska stryptagen måste få ett slut.
Stärkt enighet också i Hela Afrika

Med en stärkt enighet inom även den Afrikanska Unionen med Mu´ammar al Qaddafi som nyvald ordförande ser vi flera tecken på stärkt enighet inte bara i Zimbabwe utan över Hela kontinenten. En stärkt enighet över hela kontinenten ger Afrikas kämpande massor styrkan att hävda sig gentemot imperalismens dominans. Vägen fram kanske inte är enkelt, men Afrikas kämpande massor känner väl sanningen, att ett enat folk kan inte besegras!
kanske är Dr. Kwame Nkrumahs dröm om en enad kontinental union snart en verklighet som kan stå emot imperialismens söndra för att härska politik snart en verklighet?

Inga kommentarer: