torsdag 12 februari 2009

Zimbabwe har stor potential att göra skilldnad i världen, säger nytillträd premiärminister

Morgans Tsvangirai som tillträde som premiärminister har haft stora förväntningar från Zimbabwes folk att han helhjärtat tänker arbeta enligt samarbetsplanen och lämna sitt imperialistiska Bagage bakom sig: I ett av hans första anföranden under gårdagen efter cermonin där Presidenten kallade honom att svära eden. Sade han såhär till en samling åhörare vid Glamis stadium:
"Om vi arbetar tillsammans har Zimbabwe stor potential att bidraga till världs ekonomins utvidgning".

Tsvangirai sade också att enighet var den viktigaste beståndsdelen i samarbetsavtalet som alla parter i den nya regeringen skrivit under, Regeringspartiet ZANU-PF likväl som ministrarna i ministerrådet som är från andra partier.

"Den viktigaste delen i överenskomelsen är attt försäkra att ett nytt kapitel i detta landet så att vi rör oss framåt som en nation"

Den nytillträde premiärministern sade också att det var högtid att begrava forna tiders meningskiljaktigheter. Så bestämda ståndpunkter om enighet kom som goda nyheter för alla åhörare. Även om skepsis finns gentemot Tsvangirais hängivenhet till avtalet har dessa bekymmer i större grad lättats efter att han svurit eden om trohet uppriktighet och tysnadsplikt. I denna ed, ingår att man måste observera landets lagar, sätta nationens och folkets intresse främst och arbete helhjärtat med det politiska arbetet, att inte låta sig styras av andra intressen än folkets och nationens väl.

Sedan igår har den nytillträdde premiärministern tillsammans med sina två kollegor fått ansvar för det nyupprättade ministerrådet.

Inga kommentarer: