fredag 8 augusti 2008

" hållbar självtillit är inte endast livsviktigt för individen utan sannerligen också för nationen"- Kamrat Dokora

Zimbabwes ställföreträdande minister för högre utbildning gav i dagarna 520 nyexaminerade studenter kloka visdomsord att ta med sig ut i yrkeslivet vid firandet av de nyexaminerade studenterna vid Bulawayos Polytekniska institut. 

Kamrat Lazarus Dokora var tydligt på att betona sambandet mellan enskilda individer och samhället som helhet och med stor vishet och med uppmuntran talade kamrat Dokora på temat hållbar självtilllit med klarsynthet då han sade

" hållbar självtillit är inte endast livsviktigt för individen utan sannerligen också för nationen"

Kamrat Dokora beskrev med klarhet för åhörarna att det var just detta som 100% bemyndigande handlade om. Kamrat Dokora kunde med få ord enkelt beskriva kärnan i den folkligt stärkande politiken och sambandet mellan utbildningen och samhällsutvecklingen när han sade

"gå ut på djupet som skapare av rikedom och sysselsättning snarare än lönesamlare. Låt oss därför välbetänkt använda våra begränsade resurser för att uppnå obegränsad potential"

De universitetsexamnierade har tagit certifikat inom många olika områden vilka säkerligen kommer komma till nytta på många olika sätt. De utexamninerade inkluderar de inom konst och kultur, vuxenutbildning, naturvetenskap och teknologi olika grader av ingenjörsyrken,

Tidningen the Chronicle rapporterar också att 7 hörselskadade studenter också fått certifikat inom områdena frisering och inom bilmekanikeryrken. 

Kort sagt kan vi alltså säga att alla de utexaminerade studenterna har utbildats inom alla på sitt sätt viktiga samhällssektorer, vilket är en sann framgång för hela folket och den förda utbildningspolitiken.
 
Här på röster för Zimbabwe vill vi ta chansen att önska alla studenter all lycka och framgång som aktiva deltagare i samhällsbygget i det självständiga Zimbabwe!

skrivet av Jan 8 augusti

Inga kommentarer: