söndag 3 augusti 2008

Kamrat Robert Gabriel Mugabe om självförsöjning av mat och bränsle

"Världsekonomin står inför en växande utsatthet iochmed de stora förändringarna av det globala uppvärmningen och den generella tillbakagången av olja. för att betrygga nuvarande och framtida generationers socialekonomiska intressen måste mer uppmärksam fokus läggas än mer på utvecklande av miljövänliga teknologier. ZImbabwe kommer att som en regional och internationell spelare forsätta att arbeta outröttligt med att spela sin progressiva roll i denna globala insats.

Utvecklingen av detta Biodiesel projekt står i linje med vårt mål att uppnå självförsörjning i tillgången av bränsle till våra jordbrukare, gruvarbetare, transportörer och industrin i stort.

[...]
Det finns de i den globala sfären som fortsätter att önska oss olycka för inget annat än vårt principfasta ställningstagande för jämlikhet och vårt krav att vår självbestämmande rätt fullt respekteras. Till dem säger vi. om Ni inte har något postivt att bridra med i våra utvecklings program var då så goda att behålla era Era ideal för Er själva och vi kommer att behålla vårt Zimbabwe för vår nutida och framtida välgång.

Genom enighet i sak, innovation och hårt arbete kommer Zimbabwe tveklöst att främträda ur de nuvarande motgångarnar som en mycket starkare ekonomi"
citerat ovan

Kamrat Robert Gabriel Mugabe i förordet till broschyren "Framåt mot självförsörjning av mat och bränsle" (Towards food and fuel self-sufficency) utgiven av Zimbabwes central bank - Reserve Bank of Zimbabwe 

Översatt och publicerat av Jan 3:e augusti 08

Inga kommentarer: