tisdag 5 augusti 2008

ÖPPNANDET AV ZIMBABWE-INDISKA TEKNOLOGISKA CENTRET- EN FANTASTISK FRAMGÅNG FÖR SE ÅT ÖST POLITIKEN

bild ovan: Kamrat Nyoni  ser öppnandet av det Zimbabwe-Indiska teknologiska centret som en stor framgång för se åt öst politiken, projektet kommer ge små och medelstora företag en möjlighet att få tag i modern teknik. Detta sade ministern i ett betydelsefullt och uppskattat tal vid centrets invigning.


ÖPPNADET AV ZIMBABWE-INDISKA TEKNOLOGISKA CENTRET
- En fantastisk framgång för Se åt öst politiken

Igår den fjärde augusti öppnades det Zimbabwe-Indiska teknologiska centret i Harare det är ett gemensamt projekt mellan Zimbabwes och Indiens regeringar Kamrat Mugabe. Zimbabwes president och Zimbabwes minister för små och medelstort företagande Kamrat Nyoni

Kamrat Nyoni betonade i sitt tal att det var en dag att vara stolt över som en del av se åt öst politiken vilken kommer ge möjlighet för små och medelstora företagsoperatörer att få tag i modern teknik.

Kamrat Mugabe betonade projektets positiva betydelse för en mängd produktionssektorer från snickeri,verktyg och metall till plastindustrin och järnvägarna.

Kamrat Mugabe underströk också de goda relationer som de två länderna delar vilka sträcker sig bakåt i tiden till befrielsekampens dagar.

Indiens ambassadör Herr Venkatesan Ashok i Zimbabwe berättade att just detta projekt hade sitt ursprung 1996, Herr Ashok tog också tillfället att tacka Zimbabwes regering och ministeriet för små och medelstora företags utveckling för utvidgandet av samarbetet med Indien.
Zimbabwe-indiska teknologiska centret har också förgrenade verksamheter vid Harares tekniska institut och i Bulawayos polytekniska och vid Små och medelstora företagsutvecklingens fabriker i Chitungwiza.

 skrivet av Jan 5 augusti

Inga kommentarer: