torsdag 28 augusti 2008

NEDRÄKNINGEN TILL PARALYMPICS I FOLKREPUBLIKEN KINA HAR BÖRJAT!


  bilder: T.v Tvåfalldige medaljören Elliot Mujaji, och  t.h det officella emblemet för Paralympics i Beijing "Sky,Earth and Human Beings"  

ZiMBABWES JOURNALISTER reser med os trupp till paralymics i folkrepubliken Kina

 
The chronicle klargör idag att zimbabwiska staten kommer täcka alla kostnader för att två journalister skall kunna följa med den förväntansfulla zimbabwiska atlet truppen som reser till Folkrepubliken Kina nästa vecka för att delta i Paralympics. Chronicles sport redaktör Lovemore Dube, och Zimbabwe Broadcasting Holdings journalist Gerald Sasa kommer att resa med laget och kommer att på nära håll följa spänningen som väntar atleterna, och rapportera vidare till folket där hemma. två förväntansfulla atleter, den ene löparen elliot Mujaji har erfarnhet av tävlingar i paralympics tidigare och tog medalj 2000 respektive 2004 i samman gren. Molene Muza deltar i paralympics för första gången i år och hon kommer delta i de kastgrenar som finns inom friidrotten dvs närmare bestämt, diskus, spjutkasning och kulstöt. 
De två atleterna har tränats på Bulawayos nationella universitet för vetenskap och teknik, deras tränare heter Remigio Mumbire, med atleterna följer också deras sjukgymnast Tabeth Tafirenyika.  stämningen är hög och förväntningarna är stora för dessa atletiska hjältar på dessa zimbabwes ambassadörer i idrottsvärlden. 
Vi här på röster för Zimbabwe vill önska Paralympics truppen god lycka, och ser fram emot att höra mer om denna lovande friidrottsduo i framtiden.

skrivet av Jan
28 augusti

Inga kommentarer: