torsdag 28 augusti 2008

Kamrat Mugabes vision om ett kabinett som sätter folket främst och som tänker bortom indivudialismens trånga ramar

inledning:

I sitt tal på temat om bildande av regeringskabinett, som hölls för de närvarande vid en middag anordnad av ministeriet för lokal styrning. offenligt arbete och urban utveckling(*)   talade Kamrat president Mugabe med stor klarsynthet och medvetenhet om de utmaningar som Zimbabwes folk står inför.
I våra etablerade medier så brukar journalister mest ägna sig åt att tala högt om “olyckor. kaos och kriser” men sällan ger dessa rapporteringar en faktiskt bild om vad som verkligen sker på plats. The Herald rapporterade idag, om de senaste skeendena i en spännande samhällsutvecklingen och ger oss ett allt mycket klarare perspektiv, denna Zimbabwiska tidningen berättar ju om Zimbabwe direkt inifrån, och förklarar det dynamiska händelseförlopp som där just nu sker.
Kamrat Mugabe och hans vision:
 om ett kabinett som sätter folket främst och som tänker bortom indivudialismens trånga ramar

Kamrat president Mugabe är i full gång med processen att i  egenskap av statchef 
utnämna regeringskabinett.
Igår sammanträdde också landets 7:e parlament för första gången.
Kamrat Mugabe betonade vikten av sammanhållning i ett tal hållet i samband med uppmärksammandet parlamentets öppnande. Kamrat Mugabe tog i  talet upp individualismens svaga punkter då han med vishet om betydelsen att utveckla hela samhället kritiserade de som mer var ute efter att berika sig själva. Därför var presidenten extra noga att betona allvaret i det ansvar en kabinettmedlem i folkets regering som varje medlem måste ta, och Kamrat Mugabe gjorde med sedvanlig skarpsynthet en klarläggning över hur han som president måste försäkra sig om att kabinettmedlemarna verkligen kan förvalta folkens angelägenheter, Kamrat  Mugabes vision för ett kabinett som sätter folkets främst formulerade han i talet utan krussiduller och med stark hängivenhet för det politiska arbetet, i skärpt och med full klarhet om att ett framgångsrikt samhälle endast kan byggas om man genom hängivenhet arbete för folkets sak. Om de behövda kabinettmedlemmarnas egenskaper sade Kamrat Mugabe såhär i sitt tal:
“Jag vill ha arbetare, folk vilka tar folk till arbete, jag vill inte ha människor med egna företag, jag vill ha ett företag - folkets företag”

Kamrat Mugabe har en särskild förmåga att på ett mycket diskriptivt sätt belysa sambandet mellan individen och kollektivet i samhället, och i en tid då imperialisterna och forna kolonialmakterna har gjort allt för att försöka störa, söndra och härska kallar situationen för att lägga själviska intressen åt sidan för hela samhällets bästa. Kamrat Mugabe lämnade därför en beslutsam uppmaning till alla partimedlemar att inte verka för att splittra partiet utan att tänka längre och verka för enhet på alla områden då ha sade:

“Låt oss vara enade, låt oss inte vara förstörare av vårt parti [...] låt oss försäkra att vpartiet stärks” Han uppmanade så alla åhörare att inte fastna i trånsynt tänkande, 
att inte endast tänka på sig själva.
Kamrat Mugabe kritiserade också de företagare inom medelklassen som agerat exploaterande gentemot folket tillförmån för illegal handel på svarta marknaden,
Han uppmanade också alla enskilda medlemmar i regeringspartiet att inte verka för att splittra partiet utan att tänka längre och verka för enhet på alla områden.
Kamrat Mugabe råde också landets bönder att reservera jord för att odla sådant som gör att folket verkligen kan betrygga sin livsmedelstillförsel.
Kamrat Mugabe avslutade sitt anförande med att gratulera OS-truppen för att ha gjort en god insats och uppmuntrade hela nationen att ge laget ett stort välkomnande hem.

(*1)Kamrat mugabe höll också ett tal vid invigningscermonin för parlamentet den 26 augusti 2008. Detta var ett ingående, och klarsynt analyserande tal, som vi hoppas kunna publicera snart i sin helhet.)

Skrivet av Jan 28 augusti .

Inga kommentarer: