tisdag 12 augusti 2008

Zimbabwisk idrottskvinna slår världsrekord i OS I Beijing



                               bilder ovan: 
                        t.v. zimbabwiska Os Komittens emblem    
                         t.h. Kirsty Coventry Zimbabwisk silvermedaljör i OS i Folkrepubliken Kina

ZBC NEWSNET RAPPORTERAR IDAG den 12 augusti om simmerskan Kirsty Coventry som tog Zimbabwes 2 första  olympiska medaljer i de pågående olympiska spelen i folkrepubliken Kina. Coventry utgör en del av det 13 idrottsmän och kvinnor vilka tillsammans bildar Zimbabwes OS trupp. 
Tidigare rapporterade den Kinesiska nyhetbyrån Xinhua om det historiska med Zimbabwe deltar i grenen rodd i de olympiska spelen för första gången på 16 år. 
Coventrys medaljvinst i ryggsim 100 meter och individuell medley simning 400 m  innebär ännu fler historisk bedrifter för den Zimbabwiska OS truppen, särskilt då Kirsty Coventry dagen före  slog både det olympiska rekordet och världsrekordet i hundra meter ryggsim och i  200 meter  medley
 Coventry sade i en intervju att det fantastiskt att se den Zimbabwiska flaggan hissas och tackade folket där hemma för allt stöd. Kirsty kommer imorgon att delta i tävlingsgrenen individuell medley simning 200 m med siktet på en guldmedalj.
Kirsty föddes  den 16 septembrt 1983 i Harare. Hon var 2000 den första Zimbabwiske simmaren att ta sig till semifinal i OS och hon utnämndes det året till årets sportkvinna i Zimbabwe. Vid OS 2004 tog hon ett guld ett sliver och ett brons och hon har under sin idrottskarriär slagit  fyra världsrekord.

Vi här på röster för Zimbabwe gratulerar till framgångarna och önskar lycka till hela den Zimbabwiska OS truppen
bild ovan: Coventry återvänder hem från OS  2004

skrivet av Jan 12:e augusti

Inga kommentarer: