måndag 25 maj 2009

sammanhållning, ideologi och ekonomi i fokus vid politbyrå möte


Sammanhållning, ideologi och ekonomi i fokus vid politbyrå möte



ZBC NEWSNET RAPPORTERADE den 21 april från ett extraordinärt sammanträde för det revolutionära partiet ZANU (P.F)s politbyrå på fokus låg bland annat behovet att sätta igång ekonomiska program som kan fokusera på att aktivera ungdomar och kvinnor i hela landets provinser. Projekten för ekonomiskt bemyndigande, finner sin rätta plats bland gräsrötterna och ligger i linje med det revolutionära partiets ambition att stärka folkets position i samhället som aktiva deltagare i samhällsbygget. 


Politbyrån behandlade också behovet av att stärka sammanhållningen i partiet. 


Politbyrån beslutade att arbeta för upprättandet av Chitepos ideologiska skola så fortsom möljigt för att kunna vägleda revolutionära kader och stärka partiets principer. Ideologiska skolan har varit uppe för diskussion tidigare, partiets förstesekreterare Kamrat Robert Gabriel Mugabe beskrev vid 2007 års födelsedags intervju.


 Chiteposkolans betydelse för att utbilda ungdomen i vikten av att slå vakt om självständighetens landvinningar. Kamrat Nicholas Goche och partiets nationella ordförande Kamrat John Landa Nkomo ombads vid sammanträdet att inom en snar framtid organisera val i partiets harareprovins där det behövs väljas en ny provinsordförande.



Chiteposkolan uppkallas efter den legendariske revolutionären och ZANU ledaren Herbert Chitepo. I ett led att verka för att stärka partiet kommer denna skola kunna stärka politiska kader och förebygga splittring. Viktigt är det att verka för enighet särskilt i en tid där många omfattande ekonomiska  program planerats för att landets självständiga ekonomi.

Inga kommentarer: