tisdag 26 maj 2009

Kamrat Shamu betonar Pan-afrikansimens betydelse under Africa Day

bild ovan: Kamrat Webster Shamu som talade till folket vid Africa Day och uppmanade dem att samla sig bakom Kamrat Mugabe och stå upp för Pan Afrikansimens ideal.



Kamrat Shamu betonar Pan-afrikansimens betydelse under Africa Day


Enighet och revolutionär entusiasm präglade uppmärksammandet av Africa Day - ZBC Newsnet rapporterade, 25:e maj 2009


Ta efter President Mugabe detta var budskapet som Kamrat Webster Shamu [ZANU (P.F)] valde att framföra till Zimbabwes folk under den historiska dagen Afrika Day, en dag som uppmärksammade Organisationen för Afrikansk Enighets grundande 1963. Ministern framförde Pan-Afrikanismens betydelse för Afrikas frihet från imperialismen. Africa day är en dag som präglas av enighet och sammanhållning, inte bara i Zimbabwe utan i hela regionen.


Kamrat Shamu beskrev under Africa Day vikten av att minnas och respektera den roll som Pan-afrikanismen spelat för Afrikas befrielse  från imperialismen. Webster Shamu, minister i Regeringen ZANU (P.F.) beskrev stora Pan Afrikanisters revolutionära gärningar och tog denna dagen till ära tillfället att uppmärksamma revolutionära kämpar som Kwame Nkrumah , Samora Machel, Julius Neyerere  och Dr Kenneth Kaunda. 


Kamrat Shamu beskrev också vidare vikten av att folket samlar sig bakom Kamrat Mugabe, folkets president, vilken han beskrev som en av de få sanna förespråkarna för Pan-Afrikansim,  kvarvarande i världen idag.


Kamrat Shamu beskrev President Mugabe, som en levande legend och som hjärnan bakom den andra och tredje chimurengan, som befriade Zimbabwes folk och gav jorden tillbaka till massorna.


Kamrat Shamu beskrev vidare hur Afrika day inte bara var en dag för Zimbabwes folk, och förklarade vidare hur Zimbabwe uppehållit den sanna Pan-afrikanska andan genom att ge osjälviskt stöd till broderländer som Demokratiska Republiken Kongo, Namibia, Mozambique och Sydafrika.

Inga kommentarer: