tisdag 12 maj 2009

DFRKS DELEGATION TILL ZIMBABWE FÖRDJUPAR SAMARBETET




DFRKS DELEGATION TILL ZIMBABWE FÖRDJUPAR SAMARBETET

 Ett föredömligt agerande värt att ta efter!


Zimbabwes folk är det Zimbabwiska samhällets sanna herrar och de har verklig talang för att bygga Zimbabwe. Vi önskar att Zimbabwes folk kommer fortsätta att försvara sin suveränitet och självständighet i nära enighet i framtiden, mitt land kommer alltid vara med Zimbabwe i kampen för självständighet”


Kamrat Kim Yong Nam, ordförande i DFRK’s högsta folkförsamlings presidium citerad i the Herald 

den 12:e maj 2009. Ett tydligt uttryck för koreanernas kamratlig respekt och känsla för solidaritet.









bilder ovan: Kamrat Robert Gabriel Mugabe och DFRK’S Kamrat Kim Yong Nam

Kamrat Robert Gabriel Mugabe ordnade under gårdagen en bankett till  Kamrat Kim Yong Nam och de Koreanska Kamraternas ära. Kamrat Mugabe reflekterade över de djupa samarbetet de revolutionära folken har haft tillsammans genom åren  och beskrev det nuvarande besöket som ett tydligt bekräftelse på solidariteten mellan de två länderna som går tillbaka till befrielsekampens dagar.


I går, måndagen den 11:e maj anlände en delegation på 20 personer från Demokratiska Folkrepubliken Korea, delegationen leddes av Kamrat Kim Yong Nam som samtalat med Kamrat Mugabe vid State House och uttryckte å Koreanska folkets vägnar helhjärtad solidaritet för Zimbabwes folks sak.


President Mugabe anordnade en bankett i Kamrat Kim Yong Nam och de Koreanska Kamraternas ära och förklarade: besöket är en bekräftelse på solidariteten mellan de två länderna som går tillbaka till tiden då DFRK stödde Zimbabwe under den andra Chimurengan. Ert besök äger rum uppskattningsvis tre månader efter grundandet av den inkluderande regeringen  av de största politiska partierna i vårt land. 

Det är därför en tydlig demonstration av DFRKs stöd och solidaritet till Zimbabwes folk i denna ädla strävan”


Kamrat Mugabe uttryckte att det fanns ett nödvändigt behov för mer dialog på hög nivå för att stärka det bilaterala samarbetet ytterligare, och refererade till historien för av visa hur  grunden för ett starkt samarbete, redan är lagt, bland annat genom vänskapsavtalet 1980 och gemensamma ekonomiska komissionen från 1986. Vidare beskrev den Zimbabwiske Presidenten nödvändigheten av att alla överenskommelser aktiv genomförs med folkets väl i främsta fokus:  

“Det är mycket viktigt att våra länder aktivt genomför dessa överenskommelser för att stärka, det ekonomiska utbytet för vårt folks ömsesidiga nytta. Särskild så borde noggrann eftertanke ges genom diplomatiska kanaler om ett andra sammanträde för den gemensamma komissionen mellan Zimbabwe och Demokratiska Folkrepubliken Korea”


Vid banketten hedrade också Kamrat Mugabe DFRK’s grundare Den store ledaren - Kamrat Kim Il Sung Kamrat Mugabe  förklarade hur de båda arbetade nära tillsammans likväl under befrielsekampens dagar som under tiden efter självständigheten. 

Han hedrade sin Koreanske Kamrat och kollega med orden: “därför kommer Den store ledaren leva för evigt i minnena av den revolutionära kamp vi förde för att nå vår frihet” 

Kamrat Mugabe beskrev  också b.la hur Kamrat Kim Il Sung försåg Zimbabwiska  revolutionära Kader med  träningsanläggningar, likväl som betydande materiellt stöd och sade: “vi tackar honom idag, som vi gjorde igår”

 


Kamrat Mugabe beskrev också sin stora tacksamhet till de Koreanska Ingenjörer och arkitekter som byggt national monumentet National Heroes Acre vilket byggdes för att hedra minnet fallna revolutionära kämpar. Kamrat Kim Yong Nam skall besöka detta historiska revolutionära monument under dagen.


också planerat på Koreanska delegationens schema, vilket illustrerar Koreanernas mångsidiga intresse för utveckling är  på fabriker så som ett bilfabrik och en anläggning för köttproduktion.


DFRKs ambassad i Harare gjorde ett positivt utlåtande över statsbesöket och sade till Herald: Vi är övertygande att det nuvarande besöket kommer att vara en betydelsefull händelse för att ytterligare expandera och vidareutveckla våra goda relationer.




Den revolutionära solidariteten mellan Zimbabwes och Koreas folk har en lång historia

Kamrat Kim Il Sungs tankar om revolutionär självtillit var tidigt en källa för inspiration för Zimbabwes befrielsestyrkor och principen om självtillit förkroppsligades    såväl ute i fält som i som i de revolutionära styrkornas befriade zoner. såhär uttryckte sig Kamrat Mugabe i sin bok vårt befrielsekrig som samlar skrifter anföranden tal från andra Chimurengan: “Våra självtillit program inom produktion och konstruktion, utbildning, kultur och sanitetsarbete måste intensifieras och fortsätta drivas på kollektiv basis” 


Under gårdagens bankett tackade Kamrat Mugabe DFRK för stödet inom områden som konstruktion försvar, säkerhet, energi, hälsa, gruvarbete och konst. Det finns mycket som förenar Zimbabwiska revolutionen och Koreanska revolutionen, båda länder är postkoloniala stater med folk fyllda av beslutsamhet att gå sin egen väg.


Att Kim Yong Nam, anlände till Zimbabwe igår är en stor händelse för internationell solidaritet och det är ett tecken på att relationerna mellan de revolutionära staterna kan nå nya höjder.


Kamrat Kim Yong Nam, besökte Zimbabwe senast i egenskap av utrikesminister 1991.

De två revolutionärerna Kamrat Mugabe och Kamrat Kim Yong Nam ägnade mycket tid på State House åt att diskutera internationellt samarbete och de illegala sanktionernas inverkan.

DFRK’s helhjärtade känsla för solidaritet och ömsesidigt samarbete och gemenskap i alla väder, är imponerande och föredömligt på ett sätt som världens folk och ledare borde ta efter.  


I en presskonferens uttryckte Kamrat Kim Yong Nam följande rörande ord: “Jag nämnde för Hans Excellens President Robert Mugabe att jag känner för Zimbabwes självständighet. Zimbabwe tillhör Zimbabwes folk”


Det känns tydligt t att Koreas och Zimbabwes folk delar ett djupt samförstånd med varandra, de är båda välmedvetna om kolonialismens och imperialismens fasor, men är också fast beslutsamma om att en annan värld är möjlig, en värld där folket kan vara herrar över sitt eget öde. Det mycket lovande statsbesöket från en sådan vän i alla väder för att använda Kamrat Msikas uttryck är av stor betydelse, som faktiskt är svårt att sammanfatta i en liten artikel. Vi här på röster för Zimbabwe applåderar de koreanska kamraternas storsinta känsla för samarbete solidaritet och gemenskap, och följer med stor inspiration vad detta besök kommer leda till. 


Med detta vill vi skicka en uppmaning till Sveriges politiker.

 *Följ det Koreanska exemplet!

*Kasta bort fördomarna!

* Ner med sanktionerna!

*Öppna upp för ett fördjupat samarbete med Zimbabwes folk och Folkregering på alla områden.








Inga kommentarer: