måndag 4 maj 2009

Positiv utveckling för informations och kommunikationstekologi i Zimbabwes utbildningssektor


BILD OVAN: Fröken NYARAI TUNJERA föreläser i Finland om Datorer och Utbildning Februari 2006

Inledning
Vi här på Röster för Zimbabwe arbetar med att ge en vidare insikt av det Zimbabwiska samhället.
Synen på det Zimbabwiska samhället som förs fram i etablerad media är skev eftersom att man har en stor ovilja att lyfta fram de stora framsteg som självständigheten har inneburit, då media ännu ofta domineras av kolonialistiska värderingar. Vid en sökning på internet hittade jag en fascinerande föreläsning där åhörarna fick chansen att ta del av erfarenheterna av hur det är att arbeta som datorlärare i Zimbabwe Fröken Tunjera talade på Enviorment Online seminariet i Finland 2006 på temat datorer och utbildning 

  Nyarai Tunjera gav en generell beskrivining av Zimbabwe och  hur en hel del utveckling gjorts vad gäller användandet av informations och kommunikationstekonologi i undervisningen på President R.G Mugabes intiativ och beskrev erfarenheterna hur datorer användas i undervisningen på GATEWAY PRIMARY SCHOOL i Harare, men också hur möjligheten finns för folk boende i samhället att ta del av grundläggande utbildning för att få Computers drivers licence, dvs datorkörkort. Fröken Tunjera beskrev glädjen över att Zimbabwe får vara med i projektet Enviorment Online tillsammans med andra länder i södra Afrika, och beskrev vidare hur datorer används för att lära människor om hållbar utveckling och att värdesätta miljön.

Vi här på Röster för Zimbabwe har ju tidigare skrivit med nyfikenhet om tekniska framsteg och är väldigt fascinerade av utbildningen i Zimbabwe, vilket alltid har varit en brinnande hjärtefråga för Zimbabwes politiska ledare. Utbildning och teknik har mött varandra exempelvis i Cyberschool projektet som vi skrev om tidigare på vår blogg.

Enviorment ONLINE Seminariet som ägde rum den 22:a februari 2006 och går lyckligtvis att ta del av om man har tillgång till realplayer. Fröken Tunjeras Power pointpresentation  som visas i filmupptagningen av föreläsningen finns också att ta del av på internet.

följ bara länken här nedan
http://www.joensuu.fi/eno/seminar06/english.htm

Inga kommentarer: