tisdag 12 maj 2009

Kamrat Kim Yong Nam lägger en krans vid monument för att hedra Zimbabwes frihetskämpar


ZBC Newsnet rapporterar
Kamrat Kim Yong Nam representant för Demokratiska Folkrepubliken Koreas Folkregering och Ordförande i Presidiet för Folkrepublikens högsta organ - högsta folkförsamlingen, anlände till Zimbabwe igår med en delegation av landets ministrar. Under dagen idag besökte Kamrat Kim nationalmonumentet som byggde för att hedra de Zimbabwes revolutionära kämpar, vid den nationella helgedomen ligger många begravda som förklarats som nationalhjältar av Zimbabwes folkregering. 

ZBC NEWSNET RAPPORTERAR att Kamrat Kim i samband med en rundtur vid den nationella helgedomen lämnade en krans vid den okände soldatets grav och visade Zimbabwes frihetskämpar sin respekt genom att hålla en tyst minut till deras minne och bevittnade där efter en presentation om monumentets historia.

Kamrat Simbarashe S. Mumbengegwi Zimbabwes utrikesminister beskrev den nationella helgedomen, Nationalhjältarnas fält som byggdes 1981 med stöd från Akitekter och ingenjörr från DFRK inte bara som ett stort nationalmonument utan också som en stor symbol för solidariteten mellan Zimbabwe och Demokratiska Folkrepubliken Korea 

Inga kommentarer: