lördag 9 maj 2009

Apartheidstaten och ockupationsmakten Israel hindrade Palestinska Kamrater från att närvara vid Presidentcermonin i Sydafrika


Ovan: PLO ordförande Kamrat Mahmoud Abbas vägrades sin självklara rätt att närvara vid Kamrat Jacob Zumas invigningscermoni, pga av Apartheid staten Israels rasistiska och orättfärdiga förfaranden som kränker Palestinernas rätt till självbestämmande. Vi här på Röster för Zimbabwe ser med bedrövan på denna händelse.

Vi här på Röster för Zimbabwe fick reda på nyheten via internet att Israeliska myndigheter nekat PLO delegationen ledd av dess ordförande Kamrat Mahmoud Abbas möjligheten att närvara vid Kamrat Jacob Zumas invigningscermoni i Pretoria tillsammans med andra inbjudna gäster.

Israeliska myndigheter hindrade Palestinska Kamrater från att närvara vid den  historiska invigningscermoni för Sydafrikas 4:e president. Detta är skamligt. PLOs sändebud nekades rätt att lämna det Palestinska territoriet för att närvara på inbjudan av Sydafrikanska myndigheter.

Sydafrikas utrikesminister Kamrat  Dlamini-Zuma kommenterade: 
"Palestinska folket har liksom resten av världen en demokratisk rättighet att fira konsoliderandet av Sydafrikas demokrati"

 Kamrat  Ali Halimeh Palestinas ambassadör i Sydafrika förklarade att ingen motivering gavs till varför PLO ledaren nekades att resa över gränsen: "Det visar sig att Israels politik fortfarande är som den är och arresterar ännu Palestinier och skapar hinder. De nekar fortfarande folk rätten att ta sig över gränsen, de ger ingen anledning."

 Solidariteten mellan PLO och de Afrikanska befrielserörelerna är mycket stark, det var därför naturligt att bjuda in Mahmoud Abbas och det palestinska folket för att visa en historisk dag i Republiken Sydafrikas Historia, en dag värd att fira med sina kämpade kamrater världen över. Den Israeliska ockupationsmakten  tradionellt mycket starka band till  understött  diverse Apartheid regimer i Afrika, är ökända fakta, som  utgör en skamfläck i dagens värld. 
Tydligt är att de Israeliska myndigheterna upprätthåller ett orättfärdigt Apartheidstyre i det ockuperade Palestina.

Kampen fortsätter! 
Vi här på Röster För Zimbabwe uttrycker bestämt vår Solidaritet med Palestinska folkets  i dess kamp för självständighet, social rättvisa mänsklig värdighet.

Inga kommentarer: