fredag 8 maj 2009

Kamrat Zumas invigningsdag en stor dag för hela regionen: "De revolutionära partierna håller ihop" Kamrat Simon Khaya Moyo

Bild ovan: Kamrat Moyo Zimbabwes ambassadör i Sydafrika ser inbjudan och närvaro för ZANU-(P.F.) Kamrater och andra progressiva rörelse som en självklarhet vid morgondagens historiska invigningscermoni När ANC ledaren Jacob Zuma efterträder   Kamrat Kgalema Motlanthe som Sydafrikas Fjärde President. "De revolutionära partierna håller ihop" förklarar ambassadören för ZBC NEWSNET.

Imorgon lördag äger invigningscermonin för Sydafrikas fjärde president rum. Det är dagen då 

Kamrat Jacob Gedleyihlekisa Zuma kommer ta över ledarskapet och efterträda Kamrat Petrus Kgalema Motlanthe. Valet som utnämnde Zuma till landets näste president ägde rum den 6:e maj, med 92% av rösterna gick Kamrat Zuma till seger. Två veckor efter det storslagna i valkampanjen för parlamentsvalet, som ägde rum 22 April. Ser vi ännu ett storslager resultat av den lyckade massorganisering av folket. segertriumfen krediters Den ANC ledda revolutionära alliansen under parollen genom att arbeta tillsammans kan vi göra mer.  Denna segertriumf för gräsrotsrörelsen ANC och dess allianspartners är en triumf som når bortom republiken Sydafrikas gränser  
I en intervju med ZBC Newsnet resonerade Kamrat  Simon Khaya Moyo om invigningsdagens betydelse inte bara för Sydafrika utan för hela regionen.

I en intervju med ZBC NEWSNETbeskrev Kamrat Simon Khaya Moyo, Zimbabwes ambassadör i Sydafrika. Den stora spänningen och förväntningarna inför dagen då Kamrat Zuma officellt invigs som Sydafrikas President
Den valda presidentkandidaten kommer att infinna sig vid invigningscermonin vid Union House i morgon. En stor händelse inte bara för Sydafrikas folk utan för hela regionen förklarar Kamrat Moyo:

"inbjudan som skickats till revolutionära partier från regionen är en tydlig indikering att de ännu håller ihop" Sade Kamrat Moyo som beskrev morgondagen som en stor dag för hela SADC regionen

Kamrat Moyo berättade att att omkring 29 statsöverhuvuden från regeringar samt olika revolutionära partier bjudits in, däribland dem Zimbabwes ZANU-(P.F.)

ANC'S ordförande Jacob Zuma betonade under valkampanjen behovet av att stärka den regionala solidariteten, och ANC's valseger ses i regionen som en seger också för broderpartierna.

Kampen lever i Södra Afrika

A Luta Continua!

Vi säger som Kamrat Robert Gabriel Mugabe i sin hälsning till ANC och ordförande Zuma den stora framgången i parlamentsvalet. Vi önskar Er allt framåtskridande.

Kamrat President Robert Gabriel Mugabe har fått en inbjudan från Sydafrikas utrikesministerie att närvara vid invigningscermonin. Det har inte gjorts tillkänna ännu vilka som kommer ingå i Presidentens delegation vid dena historiska händelse, men inbjudan har nått alla revolutionära broderpartier i regionen.

Inga kommentarer: