lördag 9 maj 2009

"vår nations enighet bör vara en prioritet inom samhällets alla sektorer" - President Zuma




Bild ovan: Paret Mugabe anlände till Union Buildings med kämparglöd - de bevittnade tillsammans Jacob Zumas invigningscermoni och första anförande som Republiken Sydafrikas President.


9:e Maj 2009 en stor dag för Sydafrika och för hela regionen så beskrev Zimbabwes ambassadör till Sydafrika Kamrat Moyo saken.

 Kamrat Mugabe svarade på sin inbjudan och anlände under gårdagen till broderlandet för att bevittna den historiska  invigningscermonin för Kamrat Zuma. Under dagen 9:e Maj 2009 lyssnade den Zimbabwiske Presidenten tillsammans med många andra av världens ledare på Kamrat Zumas första anförande som Republiken Sydafrikas President.
Röster För Zimbabwe rapporterar 

Bilder nedan: 1: Kamrat Kglema Motlanthe , Sydafrikas utgående President gratulerar Kamrat Zuma
Bild 2: Kamrat Zuma svär Presidenteden









bild nedan : Paret Mugabe tog sig dit med Air Zimbabwe, här är ett foto från tiden då de anlände fredagen den 8:e maj. President Mugabe var särskilt inbjuden liksom ett 30 tal andra politiska närvarande ledare världen över


President Mugabe  i Sydafrika för den historiska invigningscermonin -
Den 8 Maj Reste Kamrat Mugabe till Sydafrika. Inbjuden till invigningscermonin för Kamrat Jacob Zuma.  den Zimbabwiska President ereste  till Sydafrika tillsammans med sin fru Grace. Paret Mugabe anlände till Union Buildings med kämparglöd där  de bevittnade tillsammans Jacob Zuma svära Presidenteden. Det var en verklig folkfest, som också samlade progressiva ledare från världen över, Däribland dem utöver Kamrat Mugabe, Angolas Kamrat Jose Eduardo Dos Santos, Lybiens Mu'ammar al Qaddafi och Demokratiska Folkrepubliken Koreas  Kamrat Kim Yong Nam för att bara nämna några

 Kampen lever i södra Afrika - President Zuma  ger hopp om framtiden

Alla åhörare bevittnade ett tal som var en hyllning till alla som kämpat för det självständiga Sydafrika,  tal som  respektfullt talade till alla  och fick dem att minnas allt det som folket kämpat för, och  samtdigt gav hopp om framtiden. Kamrat Zuma tackade sina företrädare en efter en Mandela, Mbeki och Motlanthe, och summerade deras åstadkommanden i sitt anförande.

 Kamrat Zuma tillägnade sätdkild talet till alla befrielsekampens veteraner och påminde om landets historia och vägen framåt: "Vi samlas här idag beslutsamma att vårt folks kamp och offer över många årtionden inte varit förgäves, istället ska de inspirera oss att slutföra den uppgift för vilket så mycket blod utgjutits och så mycket svårigheter  har genomlevts"

"Vår nations enighet bör vara en prioritet inom vårt samhälles alla sektorer"

Kamrat Zuma beskrev vidare att enigheten bör vara en sak som måste ha högsta prioritet inom alla samhällsektorer i Sydafrika, och betonade enigheten som en grund i ett  dynamiskt kompanjonskap mellan alla samhällsmedlemar i samhället, för återuppbyggnad, framåtskridande och utveckling: 
" I detta kompanjonskap finns det plats för alla Sydafrikaner, svarta som  vita, det är ett kompanjonskap grundat på principerna om ömsesidig respekt"  

Kamrat Zuma tackade också det interationella samfundet och särskilt kamraterna på den Afrikanska kontinenten för att de beslutsamt aldrig gav upp förän Sydafrika var fritt.

Kamrat Zuma beskrev dagen, som första dagen i en ny era för Sydafrika, men manade till åhörarna att inte glömma landets historia: 

"Låt oss bygga en nation som förblir för evigt uppmärksam om sin historia, om dem som offrat så mycket, och de många som la ner sina liv för så att vi skulle kunna vara här idag [...] en nation fylld med hopp, sprunget ur vetskapen att genom att arbeta tillsammans kan vi nå våra drömmar"




RÖSTER FÖR ZIMBABWE 9:e MAJ 2009

Inga kommentarer: