lördag 2 maj 2009

"Endast kollektiva insatser ger positiva resultat - Kamrat Motlanthe


Den 27 April var en historisk dag för Sydafrikas folk, frihetsdagen freedom day uppmärksammades i landet, en nationell högtidsdag till minnet av det första fria valet öppet för alla i Sydafrika 1994. Kamrat President Kglema Petrus Motlanthe höll ett anförande den stora dagen, och underströk för alla åhörare betydelsen av social sammanhållning:

"Som Sydafrikaner måste vi omfamna verkligheten att endast kollektiva insater från alla samhällssektorer kan göra det möjligt för oss att ta itu med våra unika utmaningar på ett som kan ge positiva resultat"

President Motlanthe sade detta bara några dagar efter att den ANC ledda alliansen vann en stor valseger under mottot genom att arbeta tillsammans kan vi göra mer. Social sammanhållning blir påtagligt nödvändigt i dagens värld och Kamrat Motlanthe fortsätter att lägga vikt vid detta i sina anförandet till Sydafrikas folk. Det är ett återkommande tema i Den Sydafrikanska politiken något som Presidenten också underströk också under försoningens dag 16 december förra året

Inga kommentarer: